Παπαγγελόπουλος: «Καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες περιπτώσεις»

Με δήλωση του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχολίασε την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου:

Όπως αναφέρει, «για πέντε ολόκληρα χρόνια, προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή, για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως «η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή».

«Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου, που κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Για να καταλήξει πως «ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Οι Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, σε δήλωσή τους, αναφέρουν τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας, ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται.

«Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή, εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων, για τις οποίες κατ’ οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος.

«Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας, εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος, ενώ στις δύο που εκρίθη ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε μόνον χρηματική ποινή».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...