Λαβρόφ: Προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο λέγοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία «ξεκίνησε εναντίον μας»

Γέλια προκάλεσε στο ακροατήριο στο Δελχί, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε εναντίον της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε εναντίον των Ρώσων, προκαλώντας την αντίδραση του κοινού.

«Ο πόλεμος, τον οποίο προσπαθούμε να σταματήσουμε, ο οποίος ξεκίνησε εναντίον μας χρησιμοποιώντας τον ουκρανικό λαό, επηρέασε φυσικά την πολιτική της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια.

Αφού έκανε μια παύση, συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα βασιζόμαστε πλέον σε κανέναν εταίρο στη Δύση. Δεν θα τους επιτρέπαμε να ανατινάξουν ξανά τους αγωγούς».

Λάβρος κατά τη Δύσης

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε και χθες ότι η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει ξανά στη Δύση να ανατινάξει αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να βασίζεται πλέον στη Δύση ως ενεργειακό εταίρο της.

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι δυτικές χώρες ευθύνονται για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον Σεπτέμβριο και έχει ζητήσει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...