«Φρενάρει» τις αναβολές αγώνων λόγω Covid-19 η Premier League

Η Premier League αποφάσισε να βάλει «φρένο» στις αναβολές των αγώνων, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Σε απόφαση που πάρθηκε, οι αγώνες της επόμενης σεζόν θα επαναπρογραμματίζονται μόνο «…εάν ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας παικτών στην ομάδα ενός συλλόγου είναι πραγματικά εξαιρετικός», όπως ανακοίνωσε η Λίγκα.

Είκοσι δύο αγώνες αναβλήθηκαν την περασμένη σεζόν λόγω των κρουσμάτων της Covid-19 και της επακόλουθης μη διαθεσιμότητας παικτών, με την Premier League να επικρίνεται από τους συλλόγους για τον χειρισμό της κρίσης.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, τα αιτήματα θα συνεχίσουν να αξιολογούνται κατά περίπτωση, αλλά θα γίνονται δεκτά μόνο εάν ο ενδιαφερόμενος σύλλογος έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αποφυγή αναβολής.

«Αυτό θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες οδηγίες αναβολής αγώνα για την Covid-19, παρέχοντας μια τυπική διαδικασία για τις αιτήσεις», ανέφερε η λίγκα σε δήλωσή της συμπληρώνοντας πως: «Η έγκριση θα χορηγείται μόνο όταν ο αντίκτυπος της μη διαθεσιμότητας των παικτών στην ομάδα ενός συλλόγου είναι πραγματικά εξαιρετικός κι όταν ο ενδιαφερόμενος σύλλογος έχει λάβει όλα τα εύλογα μέτρα για να αποφύγει την ανάγκη υποβολής της αίτησης».

Νωρίτερα, οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν αίτηση για αναβολή του αγώνα μόνο εάν είχαν τουλάχιστον τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα τους.

Η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Αγγλίας θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αγνωστα κειμήλια της ζωής του Μπάιρον στο Τρίνιτι

Στα αρχεία του Κολεγίου Τρίνιτι, στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας,...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

LVMH: Ο Μπερνάρ Αρνό ετοιμάζει τον διάδοχο – Το παρασκήνιο

Τέσσερις δεκαετίες πέρασε ο δισεκατομμυριούχος σήμερα Μπερνάρ Αρνό, εξελίσσοντας...

Ισραήλ: Τι «δουλειά» κάνει ένας πανάκριβος πύραυλος Arrow

Η εφημερίδα Maariv αποκάλυψε πως ο συντονισμός της αναχαίτισης...