ΕΡΓΟΣΕ : Παραδίδεται το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παράδοση ενός έργου κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της χώρας μας σε περιφερειακό logisticshub, του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο (ΕΚΘΠ)

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής από τον διαχειριστή της υποδομής, ΟΣΕ, συζητήθηκαν εχθές, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Βίνη, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και εκπροσώπους του αναδόχου, ΑΚΤΩΡ-ALSTROMTRANSPORTSA.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου, καθώς το συγκρότημα αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η συγκέντρωση των περισσότερων σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων που είναι σήμερα διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Το ΕΚΘΠ θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορευματικό σταθμό της Ελλάδας, ενώ διαθέτει τις προδιαγραφές ώστε να λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό διεθνές εμπορευματικό κέντρο. Στο ευρύτερο συγκρότημα θα στεγάζονται τελωνεία, εργοστάσια συντήρησης του ΟΣΕ, αλλά και μεγάλες εταιρείες διαχείρισης και logistics.

Μάλιστα, η σημασία του έργου του ΕΚΘΠ λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς τη συνδεσιμότητά του με κρίσιμες υποδομές, όπως το λιμάνι του Ικονίου (ΟΛΠ), τον αερολιμένα Αθηνών και το οδικό δίκτυο, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα περισσότερα logisticscentersτης Ευρώπης, τα οποία συνήθως συνδέονται με δύο μέσα μεταφοράς, κυρίως οδικά και σιδηροδρομικά.

Το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής αφορά στη σύμβαση «Κατασκευή Β’ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και Κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου»(ΑΣ 541/13) που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (Π.Ε.Π. Αττικής)  2007-2013 και περιλαμβάνει τα εξής:

·      Έργα επιδομής τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος,

·      Έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών

·      Κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση και διεκπεραίωση των λειτουργιών του Συγκροτήματος.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την παράδοση ενός εμβληματικού έργου, που αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας. Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ την ανάδοχο κοινοπραξία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άρτια υλοποίηση ενός έργου που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής εποχής για την πρωτεύουσα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον για τον τομέα των μεταφορών. Αυτό το έργο αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της ΕΡΓΟΣΕ και στην συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Βίνης, με την αφορμή της χθεσινής επίσκεψης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...