Ζελένσκι: Επισκέπτεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

Στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη πρόκειται να βρεθεί σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της μετάβασης του στην ολλανδική πόλη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το ίδιο το δικαστήριο, αναφέροντας ότι ο Ουκρανός ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Πιότρ Χοφμάνσκι και τον γραμματέα Οσβάλδο Σαβάλα Αγιλάρ.

Ο κ. Ζελένσκι αναμένεται να πιέσει για την απαγγελία περισσότερων κατηγοριών κατά της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πέραν εκείνων που αφορούν στη βίαιη απομάκρυνση παιδιών από την Ουκρανία, που βαρύνουν μεταξύ άλλων και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ηδη έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο ηγεμόνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφθασε στο κτίριο της ολλανδικής Γερουσίας στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος για συνάντηση με Ολλανδούς κοινοβουλευτικούς, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής.

Αργότερα αναμένεται να συναντηθεί και με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας και του Βελγίου, Μαρκ Ρούτε και Αλεξάντερ ντε Κρο, ενώ θα έχει και ακρόαση με τον Ολλανδό βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο κ. Ζελένσκι θα εκφωνήσει στη Χάγη ομιλία με θέμα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» για την Ουκρανία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» στο πλαίσιο «απόπειρας δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: Reuters

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Διορισμός τριών νέων υφυπουργών Άμυνας

Τρεις νέοι υφυπουργοί Άμυνας διορίστηκαν σήμερα στην ουκρανική κυβέρνηση...

Ιράκ: 100 νεκροί σε γάμο από πυρκαγιά στην αίθουσα δεξιώσεων

Με αίμα βάφτηκε μία γαμήλια τελετή στην κωμόπολη Καρακός,...

Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος κοιτίδα πολιτισμού και όχι τάφος μεταναστών

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να...