Υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs παραιτείται βγάζοντας μια περιουσία από κρυπτονόμισμα

Yψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε από τη δουλειά του, μετά από υπερκέρδη που έβγαλε από κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, που επικαλείται το CNBC.

Ο Aziz McMahon, γενικός διευθυντής και επικεφαλής πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε παραίτηση, καθώς όπως είπαν στο CNBC τρεις πρώην εργαζόμενοι της επενδυτικής τράπεζας, κέρδισε εκατ. λίρες από τοποθέτηση στο κρυπτονόμισμα ether.

Οι πρώην υπαλληλοι, που όλοι γνώριζαν προσωπικά τον McMahon, επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος.  Εκτιμούν ό,τι ρευστοποίησε κρυπτονομίσματα που η αξία τους ξεπερνά τα 10 εκατ. λίρες.

Προηγούμενα δημοσιεύματα από το eFinancial Careers και τον Guardian ανέφεραν ότι το στέλεχος παραιτήθηκε μετά από κέρδη που έβγαλε από το dogecoin.

Είναι πιθανόν ο McMahon να είχε τοποθετήσει και κάποια κεφάλαια σε dogecoin, ενώ σκέφεται να δημιουργήσει το δικό του hedge fund , αναφέρει το eFinancial Careers.

Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε στο CNBC την παραίτηση του στελέχους της, χωρίς να σχολιάσει και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ούτε ο ίδιος ο McMahon έκανε κάποιο σχόλιο, όταν τον προσέγγισε ο δημοσιογραφικός οργανισμός.

Σημειώνεται ότι η αξία του ether, από το οποίο φέρεται να αποκόμισε τεράστια κέρδη, έχει αυξήσει την αξία του κατά 400% από την αρχή του 2021.Δημιουργήθηκε εξι χρόνια μετά το bitcoin, ενώ βασίζεται σε μια διαφορετική τεχνολογία, που είναι γνωστή σαν Ethereum.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ) – Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα εξαιρετικής ανάπτυξης

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και την...

Εταιρεία απέλυσε μέσω Zoom 900 υπαλλήλους της – «Eίστε άτυχοι, απολύεστε»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο τρόπος που...

Βόρεια Μακεδονία – Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για...