Υπουργικό με… μικρές αλλαγές

Είναι πολύ πιθανόν τα μέτρα για την εξοικονόμηση της ενέργειας να ανακοινωθούν σήμερα κιόλας, όπως μου είπε κυβερνητική πηγή, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια) γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τελευταίως έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες για να υποδεχθεί τους 25 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, καθώς και τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Τώρα θα μου πείτε τι είδους προετοιμασίες έγιναν; Πρώτον πού θα καθίσουν οι υπουργοί καθότι, δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά είχαμε μικρή αύξηση του αριθμού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δεύτερον θα πρέπει να σας πω ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έπαψε να συνεδριάζει (όπως γινόταν εδώ και 48 χρόνια) στον πρώτο όροφο της Βουλής, αλλά συνεδριάζει πλέον εκεί όπου υπάρχει η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, όπως μου είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, γίνεται πράξη η διάκριση των εξουσιών. Θα είναι σήμερα μια συνεδρίαση γεμάτη με πολλά νομοσχέδια, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Σε πρώτη φάση 50 νόμοι σε 5.000 σελίδες κωδικοποιούνται ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Fitch: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο...

COP28: Ο χρόνος τελείωσε, τα χειρότερα έρχονται, αν δεν δράσουμε

«Το πόρισμα του «Λάνσετ» για το 2023 επιβεβαιώνει ότι...