Υπόθεση Novartis – Εισαγγελική παραγγελία να ολοκληρωθεί εντός διμήνου η έρευνα για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Την άμεση ολοκλήρωση της  έρευνας για την υπόθεση της Νοvartis, που αφορά στα δύο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία πέντε χρόνια μετά η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί, ζητά με έγγραφό του ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας  Χρήστος Μπαρδάκης , από τους συναδέλφους του οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν αναλάβει την περαίωση της έρευνας.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους 3 οικονομικούς εισαγγελείς, επισημαίνει ότι η έρευνα που αφορά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το διάστημα αυτό υπολογίζεται να  γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του, υπό το πρίσμα του ενιαίου και αδιαίρετου της εισαγγελικής αρχής.

Υπενθυμίζεται  ότι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας.

Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά να ολοκληρώσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Νovartis.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αλέξης Γεωργούλης: Αύριο η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του

Αύριο 1η Ιουνίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις...

Ανδρουλάκης: «Έχουμε χρέος να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη»

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το απόγευμα...