Υποκλοπές: «Σε αυτό το πεδίο χάσαμε τον πόλεμο»

Πολιτευτής, ο οποίος ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επερχόμενες εκλογές και φίλος της στήλης, μας έστειλε ένα SMS στο οποίο έγραφε τα εξής: «Σε αυτό το πεδίο χάσαμε τον πόλεμο των υποκλοπών».

Το σύντομο αυτό κείμενο το συνόδευε ένα link. Καθώς πρόκειται για άνθρωπο εμπιστοσύνης πατήσαμε το link, θεωρώντας πως δεν θα επιμολυνθούμε με… Predator.

Το link παρέπεμπε σε μια εντυπωσιακή έρευνα του iMEdD Lab και του Datalab του Τμήματος Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την ανάλυση του διαλόγου για τις υποκλοπές στο Twitter.

Η έρευνα ανέλυσε 953.722 συνολικές δημοσιεύσεις για τις υποκλοπές, περιλαμβανομένων tweets, retweets, quotes και replies από την 1η Απριλίου 2022 έως τις 14 Ιανουαρίου 2023. Σταθήκαμε σε δύο ενδιαφέροντα ευρήματα:

Η έρευνα διαπίστωσε πως περίπου το 70% των αναρτήσεων δημοσιεύονται από λογαριασμούς που τείνουν να κάνουν «follow» περισσότερο κόμματα και στελέχη της Αριστεράς, παρά της Δεξιάς.

Ακόμη, η έρευνα κατέδειξε πως οι δημοσιογράφοι που ερευνούν το ζήτημα των υποκλοπών ή και έχουν υπάρξει στόχοι παρακολούθησης, περιλαμβάνονται στην κατάταξη των 20 λογαριασμών στο Twitter οι οποίοι έχουν περισσότερο αναφερθεί από άλλους (mentions).

Θα πρέπει πάντως να ομολογήσουμε πως αν και οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος δεν έχουν εμφανισθεί ακόμη στη Βουλή ή στη Δικαιοσύνη, ωστόσο στο Τwitter απολαμβάνουν μεγάλης αρνητικής προβολής.

Καταλαβαίνω λοιπόν το σχόλιο του φίλου της στήλης..

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η Irini Qn στο Caja de Musica

Στις 29 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Caja...

Λοβέρδος: Μίλησα καθαρά δεν έχω σκοπό τη σύγκρουση

Το δικό του μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη έστειλε σήμερα...

Τουρκία: Με «βαριά καρδιά» το ραμαζάνι, έξι εβδομάδες μετά τον καστροφικό σεισμό

Στην κατεστραμμένη από τον σεισμό πόλη Αντιγιαμάν ξεκινά το πρώτο...

Γαλλία: Βιαίες συγκρούσεις για το αρδευτικό νερό

Με τραυματίες και διακομιδές σε νοσοκομεία τόσο διαδηλωτών όσο...