Υποκλοπές – Κουτσούμπας: Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια λογισμικά είναι παράνομα

Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο της ΕΥΠ που έχει φέρει η Κυβέρνηση αποτελεί εμπλουτισμό του άθλιου θεσμικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Συνέχισε δε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυροβολισμού του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια και η ανέχεια να αποτελούν εγκλήματα, με την ποινή να εκτελείτε από ένα κτήνος με στολή.»

«Λες και η ΕΥΠ ήταν καλή πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό »

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά αν την αρμοδιότητα της ΕΥΠ θα την έχει ο πρωθυπουργός,  «Λες και η ΕΥΠ ήταν καλή πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό »

Επιπροσθέτως ανέφερε «Με το νομοσχέδιο ενισχύεται τις δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει και να καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών. Με άλλα λόγια αξιοποιείτε τα ίδια σας τα σκάνδαλα, τα ίδια τα εγκλήματα σε βάρος λαϊκών δικαιωμάτων για να ανοίξετε τον δρόμο σε νέα ακόμα χειρότερα εγκλήματα. Θέλει θράσος να εμφανίζεστε ως οι σωτήρες, η καθαρή δύναμη που θα διορθώσει τάχα τα κακώς κείμενα του παλιού θεσμικού πλαισίου.

Οι αλλαγές που φέρνετε αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου. Του πλαίσιου που όλοι μαζί, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχετε διαμορφώσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Το πλαίσιο που τελικά όλοι αθωώνονται».

«Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται τα λογισμικά.

Συνέχισε αναφερόμενος προς την Κυβέρνηση «Αφήνετε την πίσω πόρτα στις εταιρείες να παράγουν και να προμηθεύουν τα λογισμικά αυτά. Ενισχύεται ο ρόλος του κράτους στην αγορά. Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι.»

Τι ανέφερε για την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Ανέφερε δε, ότι για τα λογισμικά παρακολούθησης, η θέση της Επιτροπής είναι η χρήση τους με πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Για την δεύτερη υπογραφή εισαγγελέα

Σε ότι αφορά την υπογραφή εισαγγελέα, ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την νομοθέτηση της έγκρισης της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα, η οποία όμως «απλά θα επισφραγίζει την παρακολούθηση».

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε για την δυνατότητα του ατόμου να προσφεύγει στην ΑΔΑΕ για να μαθαίνει αν παρακολουθείται, λέγοντας ότι αποτελεί ακόμα ένα «φύλο συκής» γιατί το μόνο που θα μαθαίνει, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα μαθαίνει τον χρόνο και αν παρακολουθείται και όχι την αιτία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

LIVE + LIVE Streaming: Τσιτσιπάς – Γκιγιέν

LIVE + LIVE Streaming: Ελλάδα – Εκουαδόρ. Παρακολουθήστε στις...

NBA: Αδιανόητες καταστάσεις στο Τίμπεργουλβς-Mάτζικ: Αγριο ξύλο και πέντε αποβολές

Απίστευτες καταστάσεις στη Μινεσότα, με τους παίκτες των Τίμπεργουλβς...

«Στις 10 Μαρτίου διαλύεται η Βουλή»

Μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε...