Υποκλοπές: Δεν πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

Οσοι περίμεναν κοινοβουλευτική μάχη αύριο, Παρασκευή, μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, για την υπόθεση των υποκλοπών, μάλλον θα απογοητευτούν. Οι φήμες που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «ο πρωθυπουργός έχει πει ό,τι ήταν να πει για το ζήτημα των υποκλοπών και το θέμα το διερεύνησε διεξοδικά η Βουλή. Εχει απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν σε κοινωνικά θέματα, όπως η ακρίβεια, αλλά στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απόπειρα του κ. Τσιπρα να συντηρήσει το αφήγημα».

Διαβάστε επίσης

* Υποκλοπές: Στο στόχαστρο του Predator δύο πολιτικά πρόσωπα και ένας επιχειρηματίας

* Aποκαλύψεις για τις υποκλοπές: Το Predator και η «γέφυρα» με την Κύπρο

Με αυτή τη διαρροή μπαίνει τέλος στην κοινοβουλευτική μονομαχία που θα γινόταν την Παρασκευή και μένει να αποφασιστεί ποιος υπουργός θα κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Το πλέον πιθανό είναι να πάει ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε βρεθεί και στη συνάντηση με την PEGA.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα πάει στο Βερολίνο για συνάντηση με ευρωπαίους ηγέτες με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Κόκκινο 105,5, τόνισε πως αν ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχήσει και δεν απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή τότε «θα επιβεβαιώσει τις νέες αποκαλύψεις»

Η ερώτηση Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε ερώτηση για το ενδεχόμενο να διενεργηθούν εκλογές «με το παράνομο λογισμικό predator να συνεχίζει να παρακολουθεί» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στην επίκαιρη ερώτησή του κ. Τσίπρα με θέμα “Εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων;”, αναφέρεται ότι “τις τελευταίες ημέρες, σειρά δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ («Το Βήμα» της 30/10, Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο των 29-30/10, Inside Story 31/10), επιβεβαιώνουν ότι το παράνομο λογισμικό predator ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της κυβέρνησής σας και η εταιρία που το εισήγαγε βρίσκεται ακόμη εδώ και σε πλήρη λειτουργία”.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ “τα παραπάνω δημοσιεύματα αναφέρονται λεπτομερώς σε υπαρκτά περιστατικά από φυσικές παρακολουθήσεις και από παρακολουθήσεις μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού predator, που στόχευαν, είτε σε πολιτικά πρόσωπα -και μάλιστα ακόμη και μέλη της κυβέρνησής σας-, είτε σε επιχειρηματίες που είχαν αντιθέσεις με άλλους επιχειρηματίες που πρόσκεινται σε εσάς και στο κέντρο που ενεργούσε τις υποκλοπές, είτε σε ιδιώτες που παρακολουθούνταν για ιδιωτικούς λόγους. Επίσης, τα εν λόγω δημοσιεύματα αναδεικνύουν ότι στελέχη της κυβέρνησης και υπηρεσιών που ενεργούσαν υπό τον άμεσο έλεγχο σας, μέσα από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της εμπλοκής που είχαν στις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, πρωτοστάτησαν και στη συγκρότηση του κέντρου αποφάσεων και συνεννοήσεων που έφερε στην Ελλάδα το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων predator, επιδιώκοντας μέσω αυτού την ικανοποίηση σκοτεινών πολιτικών και επιχειρηματικών σκοπών.

Με δεδομένο ότι με δική σας εντολή, τα κρίσιμα πρόσωπα που και στα εν λόγω δημοσιεύματα αναδεικνύονται ως οι ‘κρίσιμοι κρίκοι’ για τη μεταφορά και λειτουργία του παράνομου λογισμικού στη χώρα μας, δεν εκλήθησαν καν στην εξεταστική επιτροπή, αφού θελήσατε να τους προστατεύσετε και να προστατευτείτε”.

Στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα επισημαίνονται επίσης τα εξής:

  • Με δεδομένο ότι η εταιρία που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων αξιοποίησε κρίσιμο χρόνο, που η κυβέρνησή σας σκοπίμως άφησε να χαθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει τη παραμονή της στη χώρα μας.
  • Με δεδομένο ότι η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ, που επί των ημερών σας διορίστηκε, ισχυρίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών ότι έχει ανέλεγκτη κρίση βάση της οποίας θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν έκρινε ότι «πουλούσε τη πατρίδα».

Γεννάται ένα μείζον, όχι μόνο πολιτικό και ηθικό, αλλά υπαρξιακό για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ερώτημα:

Πως θα οδηγηθεί η χώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ενόσω όχι μόνο δεν υπάρχει διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων, όχι μόνο επιχειρείται από εσάς η συγκάλυψή της, όχι μόνο συνεχίζει να αιωρείται η κατηγορία προς τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος που ενδέχεται να διαχειριστεί διερευνητική εντολή ότι είναι «εθνικά επικίνδυνος», αλλά υπάρχουν και βάσιμες ενδείξεις ότι οι παρακολουθήσεις από το εν λόγω παράνομο λογισμικό συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Με βάση τα παραπάνω, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτά τον πρωθυπουργό:

1) Θα επιμείνετε στην αντιθεσμική και αντισυνταγματική επίκληση δήθεν εθνικού απορρήτου αφήνοντας με δική σας ευθύνη στο πλήρες σκοτάδι την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ακόμη και απέναντι στην Επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή θα άρετε το απόρρητο δίνοντας κάθε έγγραφο και πληροφορία που θα ζητηθεί για τη χρήση του λογισμικού predator και επιτρέποντας στα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν;

2) Θα αναλάβετε την πολιτική ευθύνη να οδηγήσετε τη χώρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με ανοιχτό το ενδεχόμενο το παράνομο λογισμικό predator να συνεχίζει να παρακολουθεί πολιτικούς σας αντιπάλους ή θα ακολουθήσετε τη προτροπή, ακόμη και κορυφαίων στελεχών της παράταξής σας, «η επίκληση του απορρήτου να υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου»;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...