ΥΠΟΙΚ: Αγορά 10 ασθενοφόρων από δωρεές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Στην αγορά 10 ασθενοφόρων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας δωρεές, συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν από τον περασμένο Απρίλιο πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της covid-19.

Τα ασθενοφόρα, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα διαβιβαστούν από το ΕΚΑΒ, θα παραδοθούν από τον υπουργό Οικονομικών στον υπουργό Υγείας για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εξαιτίας της πανδημίας αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ- Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας- θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Σχετική τροπολογία για την προμήθεια των ασθενοφόρων κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «με την πρωτοβουλία αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ως υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Μάχη την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Το πάθος της Ζαν Ντ’Αρκ» – Ένα «πάθος» αριστουργηματικό

Στην αποκατεστημένη εκδοχή του θα προβληθεί στο Auditorium Theo...

Θα αποβληθεί η Τουρκία από το Συμβούλιο της Ευρώπης;

O διάσημος ακτιβιστής και μαικήνας των τεχνών Οσμάν Καβαλά...