ΥΠΕΞ: Ευχές για μια «νέα Ελλάδα» το 2021

Στο διπλό συμβολισμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου νεοελληνικού κράτους και στη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στέκεται η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στα ευχετήρια μηνύματά της για το 2021.

Δημιουργία μιας νέας Ελλάδας

Το 2021 να είναι μια χρονιά δημιουργίας και ελπίδας τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

Έχοντας πίστη στις δυνάμεις μας και τα επιστημονικά μέσα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να είναι μια χρονιά δημιουργίας και ελπίδας, εύχεται σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, εύχεται καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2021, επισημαίνοντας πως είναι ένα έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη δημιουργία της νέας Ελλάδας.

Ένδοξο παρελθόν, πορευόμαστε στο παρόν και το μέλλον

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την τότε ΕΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στέλνει μέσω Twitter το μήνυμα:

«Το 2021 έχει για την Ελλάδα διπλό συμβολισμό: εθνικό και ευρωπαϊκό. Είναι έτος – επέτειος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέσα από το ένδοξο παρελθόν, πορευόμαστε στο παρόν και στο μέλλον».

Το 2021 να χαρίσει όσα στέρησε το 2020

«Το 2021 να αποτελέσει για τους απανταχού Έλληνες και φυσικά για τους συμπατριώτες μου Αρκάδες ένα έτος γεμάτο υγεία, προκοπή, ευημερία και χαρά», εύχεται για τη νέα χρονιά ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Επίσης, εύχεται η νέα χρονιά να «μας χαρίσει απλόχερα όλα όσα μας στέρησε η προηγούμενη!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γαλλία: Δικάζεται για κατάχρηση κονδυλίων η Λεπέν

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα δικαστεί...