Ξανά στα ύψη οι τιμές καυσίμων κίνησης

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με άσχημα νέα για τους οδηγούς στη Γερμανία.  Μετά από τρεις μήνες μειωμένων τιμών στα καύσιμα κίνησης, οι τιμές τους επιστρέφουν σε υψηλά επίπεδα, μετά την παρέλευση της έκπτωσης στον φόρο καυσίμων που είχε επιβληθεί για ένα τρίμηνο στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ήδη από τα μεσάνυχτα η άνοδος των τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη και το ντίζελ ήταν αισθητή ανά τη Γερμανία, σύμφωνα με μια πρώτη αξιολόγηση της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτων ADAC σε 400 γερμανικά πρατήρια από το Αμβούργο και το Βερολίνο μέχρι το Μόναχο.

Συγκεκριμένα από σήμερα, η τιμή της βενζίνης, απλής και σούπερ, ξεπερνά εκ νέου τα δύο ευρώ, ενώ η τιμή του ντίζελ κυμαίνεται από 2,10 έως 2,30 ευρώ. Αν και ακόμη παραμένουν εμφανή στην αγορά καυσίμων τα πλεονεκτήματα της τρίμηνης φορολογικής έκπτωσης των 35 σεντ, ειδικοί αναμένουν μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές καυσίμων τις επόμενες μέρες για παράδειγμα γύρω στα 17 σεντ για την αμόλυβδη βενζίνη.

Κίνδυνος αισχροκέρδειας και αθέμιτου ανταγωνισμού

Η ΑDAC προειδοποιεί τους οδηγούς για νέες αυξήσεις- Τους προτείνει να συγκρίνουν τιμές

Στο μεταξύ εκπρόσωποι του κλάδου των πρατηρίων βενζίνης κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για κρούσματα αισχροκέρδειας, αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων αλυσίδων και μικρών πρατηρίων καυσίμων.

Την ίδια ώρα οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η επιστροφή στα ακριβότερα καύσιμα κίνησης  σε συνδυασμό με το τέλος της τρίμηνης κάρτας μετακινήσεων των 9 ευρώ σε όλη τη Γερμανία ο πληθωρισμός ενδέχεται να σκαρφαλώσει εκ νέου στα ύψη.

H ADAC συμβουλεύει πάντως τους οδηγούς στη Γερμανία να συγκρίνουν τις τιμές καυσίμων σε περισσότερα πρατήρια πριν αγοράσουν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για μια «δυναμική εξέλιξη στον τομέα των τιμών καυσίμων κίνησης» προσεχώς.

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Άννα Ντουντουνάκη: Χρυσή στα 50μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού 25άρας

Ακόμη μία πρωτιά, ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση για την...

Απόστολος Παπαστάμος: «Χάλκινος» στα 400μ μικτή με σούπερ κούρσα

Με επίδοση που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των...

Γρανάδα – Μπιλμπάο: Οπαδός πέθανε στο γήπεδο

Το παιχνίδι μεταξύ της Γρανάδα και της Μπιλμπάο για...