«West Side Story» – Αποκλειστικά στο ΒΗΜΑ ειδικό βίντεο για τη νέα ταινία του Σπίλμπεργκ

 

 

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, το «West Side Story», η εκμοντερνισμένη, μιούζικαλ εκδοχή του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαιξπηρ που είναι επίσης το τελευταίο σκηνοθετικό επίτευγμα του γνωστού και ως μάγου των κινηματογραφικών εικόνων Στίβεν Σπίλμπεργκ, διανέμεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Αποκλειστικά για το ΒΗΜΑ, η εταιρία διανομής του «West Side Story» στην Ελλάδα Feelgood Entertainment, παραχώρησε το ειδικό βίντεο για την δημιουργία της ταινίας  που παρουσιάζουμε εδώ, λίγες μέρες πριν την διανομή της.

Αν και το μιούζικαλ δεν είναι ένα κινηματογραφικό είδος που θα περίμενε κανείς ότι θα γοήτευε τον Σπίλμπεργκ, η αλήθεια είναι ότι όνειρο του τελευταίου ήταν κάποια στιγμή στην ζωή του να ασχοληθεί με το είδος. Ο Σπίλμπεργκ είχε δει στην εφηβεία του το «West Side Story» και δεν σταμάτησε ποτέ να το θαυμάζει.

Το 1961, εποχή της πρώτης κινηματογραφικής εκδοχής του «West Side Story», η θέα των επιθετικά αρρενωπών λευκών Jets και των εξίσου macho πορτοτικάνων αντιπάλων τους, των Sharks (Kαρχαρίες) ενώ διαπληκτίζονταν θανάσιμα κάνοντας νούμερα μπαλέτου στα κακόφημα σοκάκια της Δυτικής Περιοχής στη Νέα Υόρκη, ήταν μια γροθιά προς το ίδιο το  κοινωνικό σύστημα της Αμερικής.

Ο αντίκτυπος που είχε στο κοινό η κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ (1957) την οποία έκανε για λογαριασμό της United Artists ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γουάιζ ήταν τεράστιος.  Με πολύτιμο συνεργάτη του τον Τζερόμ Ρόμπινς, τον  άνθρωπο που βασισμένος στο βιβλίο του Αρθουρ Λόρεντς εμπνεύστηκε την εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» προσαρμοσμένη στην τότε σύγχρονη Νέα Υόρκη, όταν οι  φυλετικές συγκρούσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και προκαλούσαν τεράστιο θόρυβο στα ΜΜΕ, ο Γουάιζ πέτυχε διάνα.

Η ταινία τελικά κέρδισε 10 Οσκαρ ακόμα συμπεριλαμβανομένων των καλύτερης ταινίας, Β’ ανδρικού ρόλου για τον ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τσακίρις και Β’ γυναικείου ρόλου για την Ρίτα Μορένο ,την μόνη ηθοποιό της πρωτότυπης ταινίας που παίζει και στην εκδοχή του Σπίλμπεργκ, η οποία είναι πια βέβαιο ότι δεν θα απουσιάζει από τα  Οσκαρ του 2022.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πουλήσαμε πυρομαχικά, αξίας 25 εκατ. δολαρίων στους Αμερικανούς

Το ότι στο ΚΥΣΕΑ συζητήθηκε το μεταναστευτικό και οι...

ΣΥΡΙΖΑ: Σκιές στην ενότητα – Στις καλένδες η διεξαγωγή του Συνεδρίου

Το χαμόγελο, σήμα κατατεθέν του Στέφανου Κασσελάκη, δεν πρέπει...

Τσούνης: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας...

ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μάχης: Ποιοι στηρίζουν και ποιοι όχι τον Κασσελάκη

Όπλο, κράνος, εξάρτηση και πλήρως εξοπλισμένος για μάχες σε...

Ντόναλντ Τραμπ: Κρίθηκε υπόλογος και για απάτη

Υπόλογος για απάτη κρίθηκε χθες Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ...