Βρετανία: Ο Σούνακ ακυρώνει την τελευταία απόφαση της Τρας για το fracking

Η υδραυλική εξόρυξη φυσικού αερίου (fracking) θα απαγορευθεί στην Αγγλία υπό την πρωθυπουργία του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος θα ανατρέψει την απόφαση της προκατόχου του Λιζ Τρας, καθώς ο νέος βρετανός πρωθυπουργός επιστρέφει στην δέσμευση που έχει αναληφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος.

Κατά την διάρκεια της εξαιρετικά βραχείας πρωθυπουργικής της θητείας, η Λιζ Τρας πρόλαβε να άρει το μορατόριουμ για το fracking με το επιχείρημα ότι η ενεργειακή τροφοδοσία του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί προτεραιότητα. Η Τρας είχε πει ότι το fracking θα επιτραπεί όπου υποστηρίζεται από τις τοπικές κοινότητες, αλλά το σχέδιό της συνάντησε την αντίσταση των βουλευτών, περιλαμβανομένων βουλευτών του κόμματός της.

Η σχετική ψηφοφορία στην Βουλή των Λόρδων έγινε την παραμονή της παραίτησής της και έδωσε την ευκαιρία για πρωτοφανές κομφούζιο στις τάξεις των Τόρις.

Εναντιώνονται στο fracking περιβαλλοντικές οργανώσεις

Το fracking, προς το οποίο εναντιώνονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και ορισμένες κοινότητες, απαγορεύθηκε το 2019, όταν η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας είχε ανακοινώσει ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το μέγεθος του σεισμού που μπορεί να προκαλέσει.

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν το fracking ξαναμπαίνει στο καλάθι των αχρήστων, ο εκπρόσωπος του νέου βρετανού πρωθυπουργού είπε: «Ακριβώς».

Ο βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει επίσης την μείωση της μετανάστευσης, όπως έχει προβλεφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την παράκαμψη ορισμένων ρυθμίσεων του Πρωτοκόλλου θα περάσει από το κοινοβούλιο παράλληλα με την συνέχιση των συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα αύριο – Τι θα συζητήσουν

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το...

TikTok: Καταθέτει στο Κογκρέσο ο CEO της εφαρμογής

Στην Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει η ακρόαση του Σου Τσέου,...

ΕΛΑΣ: Νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων

Σε νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων προχώρησε ο Αντιστράτηγος...

ΕΕ: Νοθευμένες οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται...

Φινλανδία: Στο τελικό στάδιο η ένταξη στο ΝΑΤΟ – Ο πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο υπέγραψε σήμερα κατά...