Βρετανία: Nέες κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε αξιωματούχους διορισμένους από το Κρεμλίνο στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία καθώς και σε 29 περιφερειάρχες σε όλη τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Στις 42 νέες προσθήκες που έγιναν στις βρετανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται επίσης ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας καθώς δύο ανιψιοί του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλισέρ Ουσμάνοφ, στον οποίο επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Λονδίνο τον Μάρτιο.

Η Λιζ Τρας

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις σε αυτούς που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παράνομη εισβολή του Πούτιν έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Ο Βιτάλι Χοτσένκο και ο Βλάντισλαβ Κουζνετσοφ, που έχουν διοριστεί από τη Ρωσία στις θέσεις του πρωθυπουργού και του πρώτου αντιπροέδρου στις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, υπόκεινται τώρα σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενώ ‘παγώνουν’ τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Χοτσένκο και ο Κουζνετσόφ εστάλησαν για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Ρωσίας σε όλη την περιοχή στην οποία έχει γίνει εισβολή, στηρίζοντας τα σχέδια του Πούτιν να προσαρτήσει παράνομα μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και να χρησιμοποιήσει ψεύτικα δημοψηφίσματα και να νομιμοποιήσει ψευδώς την κατοχή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στους περιφερειάρχες

Στους Ρώσους περιφερειάρχες επιβλήθηκαν κυρώσεις διότι διευκόλυναν τη ρωσική κατοχή και επιχείρησαν να αποσπάσουν εδάφη από την Ουκρανία μεταφέροντας κεφάλαια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τζόνσον έχει επιχειρήσει να έχει ηγετικό ρόλο στις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Σε 1.100 πρόσωπα

Η Βρετανία έχει έως τώρα επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.100 πρόσωπα και περισσότερες από 100 οντότητες στη Ρωσία, στοχοθετώντας μεταξύ άλλων γνωστούς επιχειρηματίες και εταιρίες καθώς και επιφανείς πολιτικούς.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στοχοθετεί επίσης δύο οργανώσεις Σύρων σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία εκ των οποίων, σύμφωνα με το Λονδίνο, είναι υπεύθυνη για να στρατολογεί Σύρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και η άλλη στηρίζει το «καταπιεστικό συριακό καθεστώς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικός Champions League: Η ιταλική αισιοδοξία και η πραγματικότητα

Βρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...

Εκλογές 2023: Τραμπιστές και UFO στις κάλπες της 25ης Ιουνίου – Τα νέα «άγνωστα» κόμματα

Μεταξύ 32 ψηφοδελτίων κομμάτων, συνασπισμών και μεμονωμένων υποψηφίων που...