Βραζιλία – Πόλη θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για μελέτη της Pfizer

H Pfizer ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δοκιμάσει «σε πραγματικές συνθήκες» την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19 χορηγώντας το σε όλους τους κατοίκους άνω των 12 ετών μιας πόλης στη νότια Βραζιλία.

«Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη και η μοναδική του είδους της που υλοποιείται σε αναπτυσσόμενη χώρα σε συνεργασία με φαρμακευτική εταιρεία» ανακοίνωσε η Pfizer σύμφωνα με το Reuters.

Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τολέδο στα δυτικά της πολιτείας του Παρανά, με πληθυσμό 140.000 κατοίκων. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία σε συνεργασία με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα, τοπικούς φορείς υγείας, ένα πανεπιστήμιο και ένα νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη Pfizer, στόχος είναι να μελετηθεί η συμπεριφορά του κορωνοϊού «σε σενάριο πραγματικών συνθηκών».

Η εταιρεία είχε συνάψει ανάλογη συμφωνία με το Ισραήλ, προσφέροντας εμβόλια με αντάλλαγμα τα δεδομένα που συλλέγουν οι ασφαλιστικοί φορείς της χώρας. Τα ισραηλινά δεδομένα λήφθηκαν υπόψη από άλλες κυβερνήσεις στα προγράμματα εμβολιασμών.

Την Τρίτη, ερευνητές της Pfizer και ερευνητικών ιδρυμάτων ανέφεραν στην επιθεώρηση The Lancet ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη συμπτωματικής λοίμωξης πέφτει από το 88 στο 47 τοις εκατό πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Παρόλα αυτά, η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου παραμένει υψηλή στο 90%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πτώση της αποτελεσματικότητας πιθανότατα οφείλεται στην πάροδο του χρόνου και όχι στην εξάπλωση του μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, μια διαπίστωση που δείχνει να στηρίζει το αίτημα της εταιρείας για χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Ουκρανία: Όλο και πιο δύσκολη η υπαναχώρηση της Ρωσίας

Η ανησυχητική ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών στα ουκρανικά...

«Πέταξε» για Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Τελικά τα κατάφερε και «πέταξε» για το Βελιγράδι ο...