Βούτσης: Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Τη χθεσινή σύλληψη 14 γυναικών στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κατάγγειλε ο Νίκος Βούτσης σε παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αντιδημοκρατική ενέργεια

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια η σύλληψη δεκατεσσάρων γυναικών μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται συλλήψεις όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα σε συναθροίσεις διαμαρτυρίας ή προβολής αιτημάτων την ίδια ώρα που μέσα στην Βουλή ανέπτυσσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις θέσεις τους για το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών, της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και της διεθνούς ημέρας κατά της βίας των γυναικών όπου μέσα στην πανδημία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Δικαίωμα στη διαμαρτυρία

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη σε αυτές τις συλλήψεις. «Να μην αφήσουμε να προχωρήσει έτσι η χώρα τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Δεν μπορεί το συμβάν αυτό να αποτελέσει προηγούμενο ώστε τους επόμενους μήνες ο λαός να σιωπά για να προχωράει χωρίς καμία αντίθεση το λεγόμενο »μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Είναι σωστό να μην έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία με όλα τα μέτρα προστασίας να ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα το οποίο δεν έχει κανείς δυνατότητα να άρει, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, έτσι ώστε να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, την άποψη τους; Τι άποψη είναι αυτή; Δηλαδή θα δεχτεί η Βουλή των Ελλήνων ότι για έναν ολόκληρο χρόνο -σήμερα λόγου χάρη έχουμε απεργία σε διάφορους κλάδους–  απαγορεύεται το συνέρχεσθαι;», διερωτήθηκε ο Ν. Βούτσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι θολές και ασαφείς μπίζνες της PwC με το δημόσιο

Γκρίνια Σας είχα ενημερώσει πριν από λίγες...

Η διαχείριση της «μαύρης τρύπας»

Το χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη Ο Στέφανος Κασσελάκης,...

Από τον… φίλο Καντάφι στον Χαφτάρ

Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης, για την ακρίβεια οι...