Βουλή: Νέα κόντρα για τις συνεδριάσεις της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Συνέχεια δίνεται στην κόντρα της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ και αυτή τη φορά μένει ανοιχτό το ζήτημα να επαναληφθούν σκηνικά ανάλογα με αυτό της προηγούμενης Κυριακής όπου μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν υπό αίρεση η δυνατότητα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ να συνεδριάζει σε αίθουσα του κτηρίου της Βουλής, υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς ο τελευταίος δεν διαθέτει την ιδιότητα του βουλευτή.

Συγκεκριμένα η σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα αυτό ήταν άκαρπη καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Κώστας Τασούλας ζήτησε τη γνώμη των κομμάτων χωρίς πάντως ο ίδιος ως πρόεδρος της Βουλής να ανοίξει τα χαρτιά του για τη δική του θέση. Μάλιστα ο κ. Τασούλας διεμήνυσε ότι η όποια απόφαση είναι στη διακριτική του ευχέρεια ως προέδρου της Βουλής.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας δήλωσε πως επί της αρχής θα πρέπει στις κοινοβουλευτικές ομάδες να παραχωρούνται χώροι για συνεδριάσεις εντός του κτηρίου της Βουλής ωστόσο έθεσε δύο προϋποθέσεις, πρώτον να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για να μην συμπίπτει η συνεδρίαση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή το νομοθετικό έργο και δεύτερον αν είναι κάτι έκτακτο να κρίνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής ώστε να παραχωρείται η αίθουσα χωρίς να υποβαθμίζεται η λειτουργία της Βουλής αλλά και χωρίς να υπάρχει παράλληλη τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας.

Η γραμαμτέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε πως συμφωνεί με την απουσία τηλεοπτικής κάλυψης σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πρόταξε ωστόσο τη σημασία της ομαλής λειτουργίας των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την αποφυγή των παρεμβάσεων στο εσωτερικό τους.

Μάλιστα το αίτημα του ΚΙΝΑΛ στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Βίτσα. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου συζητούνταν η πρόταση μομφής στην Ολομέλεια, ο Κώστας Τασούλας είχε αρνηθεί να κάνει δεκτό το αίτημα να συνεδριάσει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στις 12μ την Κυριακή και μετά από έντονες αντιδράσεις και διαβουλεύσεις τελικά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έγινε νωρίς στις 8 το πρωί της Κυριακής λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της τρίτης ημέρας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης μομφής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πέθανε ο Πίτερ Μπρουκ

Σε ηλικία 97 ετών πέθανε στο Παρίσι ο κορυφαίος...

Χονγκ Κονγκ: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους 27 αγνοούμενους

«Πολύ μικρές»  είναι οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη...

Σε τεντωμένο σκοινί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας, αν κοπεί το ρωσικό αέριο

Την αδυναμία κάλυψης των αναγκών ηλεκτροδότησης, ταυτόχρονα, της χώρας...