Βουλή: «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Υπέρμαχος της επένδυσης του Ελληνικού εμφανίστηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διανομή του ακινήτου σε δημόσιο και επενδυτή και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεχνοκρατική ανεπάρκεια η οποία δεν εγγυάται την ασφάλεια της επένδυσης.

Τούβλα

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά o ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σήμερα με επιμονή του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής και θα καταψηφίσει μόνο συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μύθο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν εχθρικός προς τους επενδυτές, αναφέρθηκε στις ενέργειες της δικής του κυβέρνησης για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι «δεχτήκαμε πιέσεις (σ.σ. για περαιτέρω παραχωρήσεις) από τον επενδυτή αλλά δεν υποκύψαμε».

Ο κ. Τσίπρας αφού χαρακτήρισε «τούβλα» τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ αλλά και τη μετεκλογική διαχείριση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για το ξεμπλοκάρισμα των έργων στο Ελληνικό τόνισε απευθυνόμενους προς τα κυβερνητικά έδρανα:

«Είστε και ψεύτες και ανίκανοι. Και υποκριτές και άχρηστοι. Δεν μπορείτε να πάρετε μια πέτρα να την πάτε από εδώ εκεί. Και παρουσιάσατε τους εαυτούς σας ως άριστους και τεχνοκράτες».

Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει

Πρόσθεσε δε ο κ. Τσίπρας ότι «επειδή είστε τεχνοκρατικά ανεπαρκείς κάνετε παραχωρήσεις (χάρες και ρουσφέτια) στον επενδυτή και ρισκάρετε την ασφάλεια της επένδυσης. Δίνετε παραπάνω κυριότητα στον επενδυτή και δημιουργείτε θέματα στην διαγωνιστική διαδικασία. Δίνετε παραπάνω κυριότητα ήδη με τροπολογίες που έχετε φέρει. Όχι με αυτό το νόμο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αλλάξει η πρόβλεψη για την περίφραξη της περιοχής μετά την ολοκλήρωση των έργων καθώς όπως τόνισε, η περίφραση είναι «απαραίτητη για το κομμάτι των εργοταξίων. Αλλά εδώ δίνετε τη δυνατότητα να φτιαχτεί μια περίκλειστη πόλη και μετά την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό σας ζητώ να το αλλάξετε και πρέπει να αποφευχθεί. Το μητροπολιτικό πάρκο θα πρέπει να έιναι προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους της Αττικής γιατί θα είναι πνεύμονας πρασίνου και ψυχαγωγίας».

Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει αλλά εσείς δεν είστε ικανοί να διασφαλίσετε ούτε το δημόσιο συμφέρον αλλά και την πορεία της επένδυσης. Δεν έχετε ικανότητα και σχέδιο μόνο επικοινωνία και δωράκια. Η επικοινωνία έχει ένα όριο και είναι η ίδια η ζωή. Σε όλα αποδεικνύεστε παντελώς ανίκανοι να υλοποιήσετε μια συνεκτική πολιτική» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δύο μεγάλα σκάνδαλα

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «δύο μεγάλα σκάνδαλα» αναφερόμενος στη σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, και στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τεράστιο σκάνδαλο το ότι τελικά το υπουργείο Παιδείας έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ με ανάθεση στην εταιρεία για την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, για την οποία έλεγε ότι ήταν δωρεάν, και ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι μαζί με τα 2 εκ. ευρώ, και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών έγιναν δώρο στην εταιρεία.

«Τα δύο εκατομμύρια της ανάθεσης είναι τίποτα μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρεία πουλώντας τα προσωπικά δεδομένα (για διαφημιστικές καμπάνιες κλπ)» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι η κα Κεραμέως. Είναι ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να μην γνωρίζει ότι διαπράττεται ένα τέτοιο σκάνδαλο» αν και όπως είπε σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη δημοκρατία δεν θα μπορούσε να σταθεί στη θέση του ο υπουργός.

Σκηνοθέτης

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σκηνοθέτη αυτούς του σκανδάλου» αναφερόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη «μια μεγάλη ληστεία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» και πρόσθεσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει 16 δισεκατομμύρια ευρώ το τελευταίο διάστημα. Καμία άλλη τράπεζα δεν έχει στηριχτεί τόσο. Μεθοδεύετε μια αύξηση κεφαλαίου που επιδιώκει να διαγράψει αυτά τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ στα χέρια άγνωστων και αμφισβητούμενης αξίας επενδυτών. Οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα εξαϋλώσει τις μετοχές του βασικού μετόχου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θα χάσει τα χρήματα που έχει βάλει το ελληνικό δημόσιο. Οι άλλοι μέτοχοι δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με ειδικά δικαστήρια την κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που σχεδιάζετε, στα λαϊκά καφενεία λέγεται ληστεία και στα νομικά στέκια λέγεται απιστία. Απιστία καραμπινάτη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτός είναι ο λόγος που ως κυβέρνηση «σπεύσατε να ψηφίσετε την αλλαγή του ποινικού κώδικα για να αμνηστεύσετε τα τραπεζικά στελέχη που διαπράττουν απιστία. Βάλατε και δύο ακόμα διατάξεις για ξεκάρφωμα. Αυτή ήταν η βασική σας έγνοια».

Ελπίζω να υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα

Ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος του δημοσίου και εκατοντάδων χιλιάδων μικρομετόχων» σημείωσε: «Όσες αμνηστίες και να ψηφίσετε ούτε οι ποινικές, ούτε οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης παραγράφονται. […] Ελπίζω να υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα. Σε αυτή την πρωτοφανή και σκανδαλώδη ενέργεια, ελπίζω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

«Ενημερώστε τον πρωθυπουργό, εσείς που στήνετε δικαστήρια για πολιτικές διώξεις εναντίον πολιτικών σας αντιπάλων να το έχετε υπόψη σας, ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λογοδοτήσετε και να μην κρυφτούν οι ευθύνες σας πολιτικές και πιθανόν ποινικές» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ προειδοποιούν Αγκυρα: Περιορίστε τις εξαγωγές που ενισχύουν την Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες την...

Απειλές Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι...