ΒΗΜΑ Talks: Είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός οι ξεχασμένοι των εκλογών;

Τις θέσεις τους για την παιδεία και τον πολιτισμό εξέφρασαν στη διαδικτυακή συζήτηση που έγινε στο ΒΗΜΑ ενόψει των εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Νότιο Τομέα Αθηνών Παύλος Χρηστίδης και η υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Κέλλυ Παπαϊωάννου.

Οι υποψήφιοι απάντησαν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Θ. Διαμαντή, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η εκπαίδευση ως προς τη χρηματοδότηση και τις υποδομές, για το ζήτημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, και για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι βουλευτές τοποθετήθηκαν για τις απαιτήσεις που έχει ο τομέας της Παιδείας, για το αν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ή όχι ένα μέτρο ταξικό και αν ωφελεί ή βλάπτει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς και για το τι θα έφερνε στην ανώτατη εκπαίδευση ενδεχόμενη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιών.

Επίσης οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ διασταύρωσαν τα ξίφη τους πάνω στο ζήτημα του πολιτισμού και συγκεκριμένα στην πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τις τέχνες και την εκπαίδευση των καλλιτεχνών.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσίπρας: Παρών στην ομιλία Κασσελάκη ο πρώην πρωθυπουργός

Για πρώτη φορά από την ανεξαρτητοποίηση έντεκα βουλευτών (2+9)...

Μητσοτάκης: Να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο για την ηθική και την δεοντολογία της AI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις μεγάλες ευκαιρίες...

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87: Πέταξε το +10 κι έχασε στην παράταση

Ένα δικό του ματς πέταξε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι...

Αχτσιόγλου: «Αν θέλαμε καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Εκ των τελευταίων, εννέα στο σύνολο, βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν...