«Βήμα» για όσους ονειρεύονται επαγγελματικά το σινεμά

Σε μια εποχή που τα οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της Ελλάδας και ο επαγγελματισμός των ελληνικών συνεργείων έχουν καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς παγκοσμίως για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, η εταιρία Oxbelly συνεχίζει το πρόγραμμα σεμιναρίων που εδώ και μερικά χρόνια έχει στήσει σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας (NFTS) μία από τις πιο καταξιωμένες επαγγελματικές σχολές του χώρου.

Στόχος η συμβολή στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον φετινό κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων Κινηματογράφου και  Τηλεόρασης της Oxbelly είναι ότι το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια. Τα σεμινάρια, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, είναι άκρως επαγγελματικού προσανατολισμού και γίνονται με την υποστήριξη ιδιωτικών εταιρειών και κρατικών θεσμών κύρους, όπως η κινηματογραφική εταιρία Faliro House, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η COSMOTE TV, το Athens Film Office και ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ).

Δείτε εδώ πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων

Συνεπώς στο παραπάνω πλαίσιο, η Oxbelly έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τη δουλειά τους κορυφαίες παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς.

Ανάμεσα στους τίτλους σειρών και ταινιών στο ενεργητικό των ανθρώπων που θα κληθούν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, είναι οι «Sherlock Holmes», «The commuter», «Everest», «BBC Special: Odd one out» όπως και «σειρά» κινηματογραφικών ταινιών Harry Potter. Η προσφορά ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος στους σπουδαστές κινηματογράφου και τηλεόρασης στη χώρα μας, είναι προφανής.

Στην πράξη, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 το πρόγραμμα θα προσφέρει έξι διαδικτυακά και δύο διά ζώσης σεμινάρια, τα οποία θα παραδοθούν από καθηγητές του NFTS, ενώ για συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι επιθυμητή (όχι όμως και απαραίτητη) η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων

 

Ιntroduction to Post Production Supervision

3ήμερο εντατικόδιαδικτυακό σεμινάριο • 9-11 Νοεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην ανάλυση και εξέταση ζητημάτων σωστού προγραμματισμού (scheduling) και οργάνωσης του post production workflow. Το σεμινάριο παραδίδει η Gemma Nicholson.

Acting for the Screen

10ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης • 21 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2022

12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι αρχικά η εκμάθηση και η εξάσκηση στην τεχνική Meisner και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων έχουν μάθει μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων μπροστά στην κάμερα αλλά και στη σκηνή. Το σεμινάριο παραδίδει η Robyn Paterson.

Script Analysis

1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 25 Νοεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι να μάθει ο σεναριογράφος πώς προσεγγίζει μια επανεγγραφή του σεναρίου του, να κάνει μια ανάλυση σεναρίου σε υπολογιστικό φύλλο με έγχρωμη κωδικοποίηση, πώς να ερμηνεύει το υπολογιστικό φύλλο για να προγραμματίσει την επανεγγραφή του, να μάθει τις τέσσερις βασικές ερωτήσεις που κάθε σεναριογράφος πρέπει να μπορεί να απαντήσει σχετικά με το σενάριό του και πώς να αποφασίσει, αντικειμενικά, πόσο εκτεταμένη θα πρέπει να είναι η νέα εκδοχή του σεναρίου. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

Script Reading and Reporting

3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, με εργασία υπό επιτήρηση από το σπίτι Τρίτη και Πέμπτη)

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η διδαχή των θεμελιωδών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία επαγγελματικών σημειώσεων σεναρίου. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά τους να διαβάζουν αναλυτικά ένα σενάριο, να δημιουργούν σημειώσεις στα πρότυπα που απαιτεί η βιομηχανία και να βοηθούν στη διαμόρφωση της διαδικασίας ανάπτυξης σεναρίων για μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

Head of Production

2ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 7-8 Δεκεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Production Managers / Line Producers που είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση στον ρόλο του HoP και θέλουν να εμπεδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να εξοικειωθούν με τις νέες ευθύνες. Το σεμινάριο παραδίδει η Maddy Allen.

Location Management

Σεμινάριο 20 ημερών, διά ζώσης και διαδικτυακά • 14 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αναλυτική και πλήρης γνώση των καθηκόντων ενός Location Manager. Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς Location Managers που θέλουν να ανέλθουν σε Location Managers. Το σεμινάριο παραδίδει η Lloret McKenna Dunn.

Production Coordinators

3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 14-16 Δεκεμβρίου 2022

15 συμμετέχοντες

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα diaries, clearances, συμφωνητικά του cast, wrap reports και άλλα απαραίτητα βήματα για τον σωστό σχεδιασμό και συντονισμό μιας παραγωγής. Το σεμινάριο παραδίδει η Carolina Grisorio.

Budgeting on Movie Magic

1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 15 Νοεμβρίου 2022

12 συμμετέχοντες

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να αξιοποιούν το Movie Magic Budgeting στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Tο σεμινάριο παραδίδει o Dewi Griffiths.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: Κυρώσεις στα τάνκερ της εθνικής ναυτιλιακής εταιρίας της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν σήμερα στη μαύρη λίστα των...

Ζαχαριάδης: «Δείχνει» υποψηφιότητα Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Με θετικό πρόσημο αξιολόγησε την παρέμβαση του πρώην προέδρου...

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των χάκερ της Βόρειας Κορέας

Οι Βορειοκορεάτες εγκληματίες του κυβερνοχώρου στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη...