Βερολίνο : Λυπηρό και μη συνετό βήμα οι έρευνες του Oruc Reis στο Καστελόριζο

Δυσαρεστημένο εμφανίζεται το Βερολίνο για τη στάση της Άγκυρας με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας να χαρακτηρίζει λυπηρό και μη συνετό βήμα την έκδοση Navtex και τον απόπλου του Oruc Reis για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Πάντως ο Στέφεν Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επαναλάβει τις πάγιες γερμανικές θέσεις καλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφεύγουν κινήσεις περαιτέρω κλιμάκωσης και να αναζητούν το διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Κορωνοϊός : Πώς η Αθήνα «σκοτώνει» τους κατοίκους της – Ο θανατηφόρος συνδυασμός

«Λάβαμε υπόψη τη νέα αποστολή του Oruc Reis και αν προχωρήσει όντως σε σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα ήταν ένα πολύ λυπηρό και μη συνετό βήμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι θα τορπίλιζε τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν θα βοηθούσε στην εξομάλυνση των σχέσεων Ε.Ε- Τουρκίας.

Οι δηλώσεις αυτές του Στέφεν Ζάιμπερτ αποτελούν την πρώτη γερμανική αντίδραση στη νέα παράνομη τουρκική ενέργεια που ναρκοθετεί την διαδικασία των διερευνητικών επαφών, οι οποίες αναμένονταν να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο «άγνωστος» εθνικός ύμνος

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Αβέβαιο το μέλλον των προσαρτημένων περιοχών

Άγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των πληθυσμών στα υπό...