Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί έβαλαν τον Μπάιντεν να καθίσει στην πέμπτη σειρά από το…τέλος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ, κάθισαν στην….14η σειρά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ (πιο πίσω από τον πρόεδρο της Πολωνίας και της Γαλλίας) στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αν και πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπαίντεν κάθισε στην θέση που όριζε το πρωτόκολλο, δηλαδή ακριβώς πίσω από τους βασιλιάδες της Ευρώπης, ενώ πιο μπροστά του (από την άλλη πλευρά) καθόντουσαν πρόεδροι κρατών, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Μπάιντεν έφτασαν στην κρατική κηδεία με το προεδρικό τους αυτοκίνητο «Το θηρίο» σε μια ιδιωτική αυτοκινητοπομπή, ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες ταξίδεψαν μαζί με λεωφορεία.

Τα αμερικανικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυστηρά και απαιτούσαν να ταξιδεύει με το θωρακισμένο αυτοκίνητο με οχήματα ασφαλείας γύρω του.

Ωστόσο ακόμη κι αν έφτασε άνετος στο σημείο, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ηγέτες, ο ίδιος κάθισε στην θέση που του άρμοζε μέσα στο Αββαείο.

Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στην κηδεία της Ελισάβετ είχαν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών, τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους, τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και άλλους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνολικά έφτασαν περίπου τους 2.000.

Οι καλεσμένοι κάθονταν αριστερά, δεξιά και μπροστά από την «εξέδρα» που κρατούσε το φέρετρο της βασίλισσας. Ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φυσικά ήταν στις πρώτες σειρές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Καλάθι του Πάσχα: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις – Τι θα περιέχει

«Ετοιμάζουμε το »καλάθι του Πάσχα» που θα περιέχει αρνί,...

Τσίπρας από Λάρισα: Γιατί 20 μέρες λένε ψέματα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε...

Η Σκόπελος στις 10 top κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου

Στη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως που...

Βουλή: Live η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Στο βήμα ο Καραμανλής

Με διαδικαστικά θέματα που τέθηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες...