Βάσια Παναγοπούλου στο ΒΗΜΑ: «Η «Γη της ελιάς» είναι μια ομαδική δουλειά ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν»

Υποδύεται την Ασπασία, μια γυναίκα που δυστυχώς συναντάμε συχνά στην κοινωνία μας. Μια γυναίκα που ζει στη σκιά του άντρα της, γιατί έτσι έχει μάθει. Εχει και αυτή όμως τα δικά της μυστικά και μια φλόγα για ανεξαρτησία που υποβόσκει μέσα της. Η Βάσια Παναγοπούλου ενσαρκώνει αριστοτεχνικά τη γλυκιά και ταυτόχρονα καπάτσα Ασπασία της «Γης της ελιάς» και μιλάει στο «Βήμα» για τη δημοφιλή σειρά του Mega και τους συνεργάτες της, ενώ θυμάται την πρώτη της συνάντηση με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η «Γη της ελιάς» σημειώνει για τρίτη συνεχή σεζόν υψηλές τηλεθεάσεις. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συστατικά της επιτυχίας της;

«Σίγουρα εν αρχή είναι πάντα ο λόγος – το σενάριο της Βάνας Δημητρίου. Μια ομάδα που δουλεύει με πάθος και γνώση – ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου. Πιστεύω ότι οι ηθοποιοί που δίνουν ζωή στο σενάριο είναι μέρος αυτής της επιτυχίας, επίσης. Η «Γη της ελιάς» είναι μια ομαδική δουλειά ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν. Ο κόσμος που μας αγκάλιασε, που μας στέλνει τόσο υπέροχα μηνύματα, είτε για να μας επιβραβεύσει είτε και για να μας «διορθώσει», μας άνοιξε το σπίτι του, γίναμε δικοί του άνθρωποι και μας χαρίζει για τρίτη χρόνια την πρωτιά».

Δεν είναι η πρώτη συνεργασία σας με τη Βάνα Δημητρίου και τον Αντρέα Γεωργίου. Ποια είναι η σχέση σας μαζί τους;

«Είναι η τέταρτη φορά που παίζω σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πραγματικά της βγάζω το καπέλο. Κατορθώνει να φτιάξει ήρωες αληθινούς, με σάρκα και οστά. Hρωες με πάθη που μας θυμίζουν κάτι από όσα συμβαίνουν δίπλα μας. Ο Αντρέας μου είναι ένα αληθινά χαρισματικό πλάσμα. Πολυδιάστατο, πολυτάλαντο, αστραφτερό και απίστευτα τρυφερό άτομο. Για εμένα, είναι μια οικογένεια που με διάλεξε και τη διάλεξα και γι’ αυτόν τον λόγο πολύτιμη».

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που είστε τηλεοπτικό ζευγάρι με τον Κούλλη Νικολάου. Μια σχέση που τηλεοπτικά τουλάχιστον περνά από 40 κύματα.

«Οι σκηνές που συμπαίξαμε με τον Κούλλη, όπως η απώλεια του γιου μας, οι έντονες συγκρούσεις που περνάει η σχέση αυτού του ζευγαριού, είναι δυνατόν να γίνουν αληθινές μόνο όταν υπάρχουν δύο συμπαίκτες παρόντες με όλο τους το υποκριτικό οπλοστάσιο. Τον εκτιμώ σαν ηθοποιό, τον χαζεύω όταν «δίνει ρέστα» σε μια σκηνή και του είμαι ευγνώμων για το πόσο υποστηρικτικός ηθοποιός είναι. Πέρα από αυτό όμως, ο Κούλλης είναι ένας υπέροχος οικογενειάρχης και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που τον εκτιμώ».

«Το θέατρο γεμίζει μόνο όταν υπάρχει μια καλή παράσταση και οι ηθοποιοί που πατάνε στη σκηνή δίνουν όλο τους το είναι. Οι τηλεοπτικές σειρές γίνονται πρώτες όταν υπάρχουν σενάριο, σκηνοθεσία και ηθοποιοί. Οι influencers και οι followers είναι για να πουλάνε κρέμες και κραγιόν»

Πώς θα χαρακτηρίζατε την ηρωίδα σας;

«Η Ασπασία είναι μια γυναίκα που δυστυχώς συναντάμε συχνά στην κοινωνία μας. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε νέα, έκανε δύο παιδιά και κατέπνιξε τις προσωπικές της ανησυχίες και φιλοδοξίες για να στηρίξει τον άντρα της και την οικογένειά της. Επειδή έτσι μεγάλωσε, θεωρεί ότι ο άντρας της αποφασίζει και εκείνη ακολουθεί. Του έχει συγχωρήσει πολλά γιατί ο γάμος της και η διατήρησή του για εκείνη είναι ιερά. Ομως έχει και η Ασπασία μυστικά. Και μια φλόγα για ανεξαρτησία που υποβόσκει μέσα της. Η απώλεια του γιου της, ο απέραντος πόνος που βίωσε μέσα από αυτή την απώλεια, τη φέρνει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Θα πει την αλήθεια και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της αλήθειας που χρόνια έκρυβε, θα σταθεί απέναντι στον Δημοσθένη όταν ανακαλύψει την προδοσία του. Κι ακόμα… έχει πολλά να μάθει για τον άντρα της ζωής της».

Η ηρωίδα σας εξελίσσεται σε δεινή TikToker. Η δική σας σχέση με τα social media ποια είναι;

«Δεν έχω ιδέα από ΤikΤok. O Αντρέας Γεωργίου λέει ότι τα πάω πολύ καλά και σκάμε στα γέλια. Εχω αρκετά ενεργή παρουσία στα social media αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας».

Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων σας ότι γίνεται επιλογή ηθοποιών σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις βάσει της δημοφιλίας τους στα social media. Μπορεί ένα σίριαλ να είναι πρώτο ή ένα θέατρο να γεμίζει με βάση τους followers;

«Αυτά τα θεωρώ αφελή. Το θέατρο γεμίζει μόνο όταν υπάρχει μια καλή παράσταση και οι ηθοποιοί που πατάνε στη σκηνή δίνουν όλο τους το είναι. Οι τηλεοπτικές σειρές γίνονται πρώτες όταν υπάρχουν σενάριο, σκηνοθεσία και ηθοποιοί. Οι influencers και οι followers είναι για να πουλάνε κρέμες και κραγιόν. Και δεν καταδέχομαι να ισοπεδώνεται έτσι ένας ηθοποιός που σπούδασε την τέχνη του και φλέγεται από επιθυμία να γίνεται όλο και πιο καταρτισμένος και ολοκληρωμένος.

Πρόσφατα δημοσιεύσατε μια φωτογραφία από τη συμμετοχή σας στην ταινία «Ο μελισσοκόμος». Τι θυμάστε πιο έντονα από εκείνη την ταινία;

«Η πρώτη μου γνωριμία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο έγινε όταν με κάλεσε να με δει για τον «Μελισσοκόμο». Πήγα στο γραφείο παραγωγής τρέμοντας από τρακ που θα συναντούσα τον πιο καταξιωμένο έλληνα σκηνοθέτη. Οταν μου είπε ότι θα έπαιζα στην ταινία τον ρόλο της κόρης του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, νόμιζα ότι θα μου κοπεί η αναπνοή. Δεν ξέρω πού βρήκα το κουράγιο και ψέλλισα ότι παίζω στο θέατρο και πώς θα μπορούσα να βρίσκομαι στη Φλώρινα για τα γυρίσματα. Μου απάντησε πως αν ήθελα υπήρχε τρόπος. Επί εβδομάδες μετά την παράσταση της Κυριακής ταξίδευα με ταξί όλη νύχτα μέχρι τη Φλώρινα και ξανά πίσω τις Τετάρτες για να βρίσκομαι στο θέατρο. Η μαγεία της γνωριμίας με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, τα βήματα που μου έμαθε για να χορέψω βαλς – που ιδέα δεν είχα πώς χορεύεται –, η αγκαλιά που με πήρε ως πατέρας που αποχαιρετά τη νύφη κόρη του, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου. Και τελικά, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Αν δεν είχα αποφασίσει να ταξιδεύω με ταξί ως τη Φλώρινα επί εβδομάδες, τίποτα από αυτά δεν θα είχα ζήσει».

Το 2023 σε λίγες ημέρες μάς αποχαιρετά. Τι θα κρατήσετε και τι θα αφήσετε πίσω σας από αυτή τη χρονιά;

«Θέλω να αφήσω πίσω στενάχωρους ανθρώπους, συμπεριφορές που δεν αξίζουν. Η σκιά είναι η θέση όσων επιλέγουν να κινούνται στη σκιά. Εγώ έχω επιλέξει το φως στη ζωή και στη δουλειά μου. Κρατώ την αγάπη μόνο των παιδιών μου και όσων εγώ έχω επιλέξει να είναι η οικογένειά μου».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για το μπλόκο στα social media σε παιδιά κάτω των 16

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που...

Ανοίγει ξανά το ΟΑΚΑ, με διαβεβαίωση του ΤΕΕ

Στην ανακοίνωση επαναλειτουργίας του ΟΑΚΑ έως τα τέλη Απριλίου,...

Φεστιβάλ Βερολίνου: Μουσική, εκκλησία και o δρόμος προς την αυτοκτονία

Λάβαρο της επανάστασης των γυναικών στην πολύ συμπαθητική ιταλική...