Τρόμος στη Σομαλία: Εισβολή IX με εκρηκτικά σε ξενοδοχείο

Ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εισέβαλε στην είσοδο ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κισμάγιο στη Σομαλία, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί, όπως δήλωσαν στο Reuters ένας αστυνομικός και ένας κάτοικος της περιοχής.

Η κρατική τηλεόραση της Σομαλίας με μία ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν ένα “περιστατικό τρομοκρατίας” στο ξενοδοχείο, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για θύματα

“Μία έκρηξη έγινε στο ξενοδοχείο Tawakal hotel και ακούστηκαν πυροβολισμοί”, δήλωσε στο Reuters, ο Μοχάμεντ Νουρ επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Δεν υπήρξε μία άμεση ενημέρωση για θύματα ή τραυματίες από την έκρηξη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έγινε μία μεγάλη έκρηξη, πριν από την έναρξη των πυροβολισμών.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή”, δήλωσε στο Reuters ο Φαράχ Αλί ένας καταστηματάρχης από το Κισμάγιο.

Ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι η αναφερόμενη οργάνωση ήταν πίσω από την επίθεση, ενώ στόχος της ήταν διοικητικοί υπάλληλοι της περιοχής Τζουμπαλάντ που εργάζονται από το αναφερόμενο ξενοδοχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκοπήσεις: Η πτώση του δικομματισμού, η κυριαρχία Μητσοτάκη

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που παρουσιάστηκε στο κεντρικό...

Μπάιντεν: Σκόνταψε κι έπεσε κατά την διάρκεια εκδήλωσης – Δείτε βίντεο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ένα ατύχημα σήμερα...