Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ΕΕ: Εκπροσωπεί τα συμφέροντα Ελλάδας – Κύπρου

Έξαλλο είναι το τουρκικό ΥΠΕΞ με την ΕΕ καθώς δεν λέει να «χωνέψει» ότι στηρίζει την Ελλάδα απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη σκιά του ψηφίσματος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Η ενότητα στα ψηφίσματα για τη χώρα μας που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη στενόμυαλη και προκατειλημμένη άποψή της έναντι της Τουρκίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει: «Τέτοιες αποφάσεις, στις οποίες τα κοινά συμφέροντα της Ε.Ε. θυσιάζονται στα συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών, ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. ούτε δημιουργούν εποικοδομητική ατζέντα. Δυστυχώς, με αυτήν την προσέγγιση, η Ε.Ε. απέδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να διαβάσει σωστά την αλλαγή στο διεθνές σύστημα».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απορρίπτει πλήρως τους άδικους ισχυρισμούς της Ε.Ε. σχετικά με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά της χώρας.

Στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφήνει  αιχμές κατά Αθήνας και Λευκωσίας: «Δεν δεχόμαστε τις ατυχείς δηλώσεις της Ε.Ε. που δεν μπορούν να υπερβούν την εκπροσώπηση του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα