Τουρκικά ΜΜΕ: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σολτς – Μητσοτάκη

Η επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και οι κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απασχόλησαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder από τη Γερμανία αλλά και οι υποστηρικτικές δηλώσεις του γερμανού καγκελάριου στην Ελλάδα κυριάρχησαν στο άρθρα του τουρκικού Τύπου που ασχολήθηκαν με την επίσκεψη.

Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι η «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή». Ξεκαθάρισε, δε, πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα ελληνικά νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν, ενώ ο τούρκος πρόεδρος δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών με ψέματα.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις»

«Η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε ξανά για την Τουρκία: Υποστήριξη από τον Γερμανό Καγκελάριο» αναφέρει η Σαμπάχ ενώ η Μιλιέτ σημειώνει: «Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά, τοποθετεί τα γερμανικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με Σολτς έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία χωρίς να αναφέρει το όνομά της».


O Ρώσος έφυγε, ο Γερμανός ήρθε

«Ο Ρώσος έφυγε, ο Γερμανός ήρθε… Τα νέα όπλα της Ελλάδας είναι στα τουρκικά σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder (ZMA) από τη Γερμανία θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα», είναι ο τίτλος του άρθρου στο Oda TV.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αναβολές των big parties λόγω εκλογών;

Η μικροσκοπική, ταϊλανδικής καταγωγής, θεραπεύτρια τοποθέτησε στα χρυσόξανθα μακριά...

Εκλογές 2023: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κομμάτων

Μετά και την ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου...

Φωτοβολταϊκά ανάμεσα στις ράγες

Βουλγαρία: Στις κάλπες για 5η φορά σε 2...

Γαλλία: Μπραντεφέρ για το συνταξιοδοτικό – Η στάση των κομμάτων

Με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ταξιδεύει μεθαύριο για...

«Η αγάπη θα νικήσει»

Εχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του...