Τουρκία: Στο όριο της νίκης ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία δίνει οριακή νίκη από την πρώτη Κυριακή στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος υποψήφιος πρόεδρος και ηγέτης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 49,4%, έναντι 47,1% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ποσοστό 2,3% συγκεντρώνει Σινάν Ογκάν και 1,2% ο Μουχαρέμ Ιντσέ. Στόχος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να στείλει τις εκλογές στον 2ο γύρο και για να το κάνει αυτό ανακάλυψε μέχρι και νέες πετρελαιοπηγές.

Τα ψηφοδέλτια των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου είναι τεράστια, όπως φάνηκε από την παρουσίασή τους από τον Μανώλη Κωστίδη. Όπως ανέφερε, στο ψηφοδέλτιο αποτυπώνονται όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, ενώ αποτυπώνεται και ποια κόμματα έχουν κάνει συμμαχία και κατεβαίνουν στις εκλογές μαζί. Όπως είπε ο κάθε πολίτης έχει μία σφραγίδα που τη βάζει στο κόμμα που επιθυμεί.

Πετρελαιοπηγές 10 μέρες πριν τις κάλπες

Ο Ερντογάν, σε χθεσινή ομιλία του, αποκάλυψε στον κόσμο ότι μετά από το φυσικό αέριο, ανακάλυψαν στην Τουρκία και πετρελαιοπηγές, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με 100 πετρελαιοπηγές θα έχουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα».

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα χαρμόσυνο νέο. Στην περιοχή Γκαμπάρ, κοντά στο όρος Τζούντι, ανακαλύψαμε πετρελαιοπηγή που θα έχει δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου με δυνατότητα 100.000 βαρέλια ημερησίως. Ξέρετε το τι θα πει αυτό; Eί τρομοκράτες θα σας θάψουμε σε αυτές τις πετρελαιοπηγές! Αυτό το πετρέλαιο είναι υψηλής ποιότητας και βρέθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την περιοχή Τζίζρε. Με 100 πετρελαιοπηγές τις οποίες θα έχουμε θα καταφέρουμε να εξορύξουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα. Ήδη από την πρώτη πετρελαιοπηγή μεταφέρουμε το πετρέλαιο στα διυλιστήρια».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ

Με διαδικασία fast track επιχειρεί η κυβέρνηση να αντικαταστήσει...

Ουκρανία: Διορισμός τριών νέων υφυπουργών Άμυνας

Τρεις νέοι υφυπουργοί Άμυνας διορίστηκαν σήμερα στην ουκρανική κυβέρνηση...

Ιράκ: 100 νεκροί σε γάμο από πυρκαγιά στην αίθουσα δεξιώσεων

Με αίμα βάφτηκε μία γαμήλια τελετή στην κωμόπολη Καρακός,...