Τουρκία: Προεκλογικές συλλήψεις στελεχών του HDP

Μόνο τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία 110 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δικηγόροι συνελήφθησαν σε αστυνομική έφοδο την Τρίτη για φερόμενες διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση PKK, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP δήλωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο συμπρόεδρος του κόμματος Οζλέμ Γκουντούζ και υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας από το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς, αναφέρει η εφημερίδα. Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, Ιρένε Καν, εξέφρασε στο Twitter «βαθιά ανησυχία» για τις ειδήσεις από την Τουρκία. Η Τουρκική Ένωση Μέσων Ενημέρωσης και Νομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές με την επιχείρηση. «Το HDP θα μπορούσε να παίξει κεντρικό ρόλο στις εκλογές», σημειώνει η FAZ.

«Το κόμμα προτίμησε να μην προτείνει δικό του προεδρικό υποψήφιο, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στο μελλοντικό κοινοβούλιο, η HDP θα μπορούσε να παίξει έτσι το ρόλο του ρυθμιστή».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οπαδική βία: Ωρα αποφάσεων – Τι εξετάζεται στο τραπέζι του Μαξίμου

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για...

Καλάθι του Άι Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023 – Τι θα περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με...