Τουρκία: Όριο στον αριθμό προσφύγων και μεταναστών ανά περιοχή

Όριο στον αριθμό αλλοδαπών σε συγκεκριμένες περιοχές της Τουρκίας αποφάσισε να επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας.

Η απόφαση ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο. Όπως προβλέπεται ο πληθυσμός των αλλοδαπών -δηλαδή των πολιτών που δεν έχουν τουρκική υπηκοότητα – σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 20%.

Σύμφωνα με το νέο μέτρο για να μην ξεπεραστεί το ποσοστό του 20% σε 781 περιοχές σε 54 επαρχίες της Τουρκίας, πλέον απαγορεύεται η παραμονή πολιτών που δεν έχουν τουρκική υπηκοότητα, με τον Σοϊλού να υποστηρίζει ότι «ο λόγος είναι η αποτροπή της συγκέντρωσης αλλοδαπών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας».

Στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνονται και όσοι μη τούρκοι πολίτες επιθυμούν να επισκεφτούν προσωρινά αυτές τις περιοχές, για εκπαιδευτικούς ή ιατρικούς λόγους. Στο μέτρο προβλέπονται άδεις για όσους μη τούρκους πολίτες που θα μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο από ένα ποσό και πάνω.

Το μέτρο δείχνει να στοχεύει να διασκεδάσει τα ξενοφοβικά αισθήματα των τούρκων που αντιδρούν έντονα σε πρόσφυγες και μετανάστες και δη σε μία περίοδο που η χώρα βουλιάζει στην οικονομική κρίση.

Οι τούρκοι πολίτες αντιδρούν ιδιαίτερα απέναντι στα τέσσερα εκατομμύρια Σύρων προσφύγων που θεωρούν ότι τους «ανταγωνίζονται» στις θέσεις εργασίας.

Ο Σοϊλού παραδέχτηκε ότι πολλοί είναι οι τούρκοι που αισθάνονται ότι η χώρα τους δέχεται «εισβολή» λόγω του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι εάν δεν είχε κατασκευαστεί τείχος στα σύνορα με τη Συρία, στην Τουρκία θα έφταναν ακόμα 8 εκατομμύρια μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα το προσφυγικό, σε σχέση με την προβολή των απαιτήσεων της προς την ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσαπανίδου: «Ο Μητσοτάκης δεν πείθει πια»

Κριτική στον πρωθυπουργό και στις αναφορές του για το...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ οι δανειολήπτες αγωνιούν ο Παπαθανάσης χρωστά 1,45 εκατ.»

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό...

Τουρκία: Στοχοποιεί τις ΗΠΑ – Πυρά από τον επικοινωνιολόγο του Ερντογάν

Παραλήρημα του τούρκου διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν...