Τουρκία: Έτοιμο μέχρι την Πρωτοχρονιά το ελληνικό νοσοκομείο «Μπαλουκλί»

Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Ελληνικού Νοσοκομείου «Μπαλουκλί», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, πρόεδρο του Ιδρύματος του Ελληνικού Νοσοκομείου το οποίο υπέστη καταστροφικές ζημιές έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το κτίριο του Ελληνικού Νοσοκομείου-Γηροκομείου, στην Παλιά Πόλη, δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου από άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, οι εργασίες καθαρισμού στο κτίριο του νοσοκομείου έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ανέφερε πως το νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1454 με διάταγμα του σουλτάνου Φατίχ Μεχμέτ, προσθέτοντας πως προσφέρει υπηρεσίες στην περιοχή από το 1753, ενώ το μέρος του κτιρίου που κάηκε, χτίστηκε το 1894.

Σημείωσε πως το νοσοκομείο αποτελείται από διάφορα τμήματα και οκτώ κτίρια, ενώ η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο της Παλιάς Πόλης, όπου νοσηλεύονται οι ηλικιωμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς, προκαλώντας ζημιές και στους τρεις ορόφους του.

Παράλληλα, εξήγησε ότι 104 από τους 135 ασθενείς μεταφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία, σε πρώτο στάδιο, και ακολούθως η θεραπεία τους συνεχίστηκε σε άλλες υπηρεσίες του «Μπαλουκλί».

«Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει σύντομα»

Αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως τα συνεργεία του δήμου Zeytinburnu της Πόλης, στον οποίο υπάγεται το νοσοκομείο, απομάκρυναν περίπου 300 τόνους μπάζα μέσα σε μια εβδομάδα.

Τονίζοντας, ακολούθως, πως η ανακαίνιση του κτιρίου θα ξεκινήσει σύντομα, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και εξασφάλισε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις απαραίτητες άδειες για την ανακαίνιση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη. «Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, πρώτα θα γίνει η στέγη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι λεπτές εργασίες. Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, ίσως και νωρίτερα. Θα μεταφέρουμε τους ασθενείς στις θέσεις τους», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γιώργος Καζαντζής στο ΒΗΜΑ: «Είμαι υπέρμαχος του όρου έντεχνο»

Ο Γιώργος Καζαντζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Συνθέτης του...

Τιμολόγια ρεύματος: Όσα πρέπει να ξέρετε σε 7 γραφήματα

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχουν εξελιχθεί τα νέα...