Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος

Εμμέσω προεκλογικής περιόδου, άγνωστοι επιτέθηκαν με όπλο στα γραφεία του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, ανοίγοντας πυρά στην τζαμαρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του οποίου είναι η Μεράλ Ακσενέρ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της αντιπολίτευσης με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί το μεσημέρι με την Ακσενέρ, να δηλώνει:

«Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

Ερντογάν σε Μεράλ Ακσενέρ: «Να προσέχεις – Καλύτερα μην ασχοληθώ μαζί σου»

Δείχνουν τον Ερντογάν

Αντιδρώντας στην επίθεση, ο σύμβουλος της προέδρου του Καλού Κόμματος , Μπουρά Καβουντζού, έδειξε τον Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του προέδρου του AKP εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ, που είχε πει «Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Όπως είπε ο σύμβουλος της Ακσενέρ η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, όπως αυτές του τούρκου προέδρου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Τουρκία το 2023 είναι η νοοτροπία που προκαλεί αυτή τη γλώσσα μίσους!» είπε.

Η ίδια η Ακσενέρ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν τονίζοντας: «Στην εποχή της εξουσίας σας. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναδέλφους μου έμειναν ατιμώρητες».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε σφόδρα την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Ανησυχητικές ενδείξεις» για τον Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση

Ο Τζο Μπάιντεν χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του,...

ΚΕΔΕ: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Κυρίζογλου

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη  «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον...

Οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Μεγάλες μειώσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος επιφυλάσσουν οι πάροχοι...