Τουρισμός: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα – Τι αποφασίζει η Μ. Βρετανία

Κρίσιμη θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα να διευκολύνει τα αεροπορικά ταξίδια από τη Βρετανία και να ενισχύσει την τουριστική δραστηριότητα για τον Ιούνιο.

Η Βρετανία έχει κατατάξει την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» κατηγορία προορισμών, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο βασίλειο από εδώ θα πρέπει να υποβάλλονται σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών.

Ωστόσο, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είναι πιθανό το Λονδίνο να ανακατατάξει μερικούς ελληνικούς προορισμούς, κυρίως νησιά, στην πράσινη κατηγορία, απαλλάσσοντας όσους επιλέξουν να τα επισκεφθούν από την καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Προορισμοί όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Κως και η Ρόδος στηρίζονται πολύ στη βρετανική αγορά και κάθε εβδομάδα που χάνεται στοιχίζει πολύ στις τοπικές οικονομίες. Επί του παρόντος και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υποχρεωτική καραντίνα, υπάρχουν συνεχείς ακυρώσεις .

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2019, όταν σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, καταγράφηκαν 3,5 εκατ. αφίξεις και 2,5 δισ. έσοδα. Μάλιστα το 26% των δαπανών των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο δεύτερο τρίμηνο και το 63% στο τρίτο.

Γιατί διστάζει η Βρετανία

Ένας λόγος που η Βρετανία είναι ακόμη διστακτική στο να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους τουρίστες είναι η ινδική μετάλλαξη.

Υπάρχει έντονη ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού της ινδικής μετάλλαξης τις τελευταίες εβδομάδες και θεωρείται πως οι εξελίξεις αυτές θα καθορίσουν και τις τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως ο σχετικός φάκελος με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες έχει ήδη σταλεί προς αξιολόγηση στους λοιμωξιολόγους στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η γραβάτα και ο κόμπος της

Θεσσαλονίκη – Ωραιόκαστρο: Συλλήψεις ανηλίκων μετά από συμπλοκή...

Τα οκτώ νησιά των Κυκλάδων όπου κατευθύνονται οι Σουηδοί

Τις Κυκλάδες προτείνει σε χιλιάδες Σουηδούς ταξιδιώτες για το...

Ηταν παντοτε εκεί…

Σε μια χώρα όπου ένας στους τρεις πολίτες πιστεύει...

Μόνιμες ελαφρύνσεις με έκτακτα έσοδα στα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ

Στη φάση της υποχρεωτικής αποκάλυψης των οικονομικών προγραμμάτων των...