Το ράλι των εμβολίων : Fast track τείχος ανοσίας για 4,5 εκατ. Ελληνες

Οι «σκληροί δείκτες» εντός και εκτός χώρας, τα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως και η μόνιμη απειλή των μεταλλάξεων συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία τόσο για το παρόν όσο και για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ομως, στο κρίσιμο κεφάλαιο της ανοσίας τα αντίστοιχα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια λειτουργούν, σώζοντας ζωές και τιθασεύοντας τα κύματα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ανοσοποίηση του ηλικιωμένου πληθυσμού στη χώρα μας – με τα ποσοστά σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες να παραμένουν σε μη ικανοποιητικά επίπεδα -, η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» ανοίγει διάπλατα στους νεότερους πολίτες με ενεργή επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

Την περασμένη εβδομάδα, αλλά και αυτήν που ξεκινά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίσσεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο-«μαμούθ», που περιλαμβάνει τον εμβολιασμό περίπου 4,5 εκατ. πολιτών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δεύτερη φάση του σχεδίου που στοχεύει στην «καρδιά» των μεταδόσεων, σε αντιδιαστολή με την πρώτη φάση που εστίαζε στην προστασία των πλέον ευάλωτων που κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες απώλειες και την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

GES 2021 – Δείτε LIVE το συνέδριο για την οικονομία

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο...

Γερμανία – Οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες στην κυβέρνηση Σολτς

Η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την...

Aπολιγνιτοποίηση – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Στη Βουλή εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση...