Το Eurimages στηρίζει το ελληνικό σινεμά

Ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο ταινίας μεγάλου μήκους και δύο ξένα ( στα οποία συμμετέχουν μειοψηφικά Έλληνες παραγωγοί) ενισχύονται σημαντικά από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages σύμφωνα με την ανακοίνωση των εγκρίσεων χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών συμπαραγωγών.

Αναλυτικότερα το σχέδιο «Γιάντες» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου ενισχύεται με το ποσό των 130.000 ευρώ. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στις προεγκρίσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, χρηματοδοτούμενο με το ποσό των 140.000 ευρώ. Το «Γιάντες» είναι συμπαραγωγή Ελλάδος, Γαλλίας και Γερμανίας.

Το ελληνοαλβανικό «A Cup of Coffee and New Shoes On», στο οποίο συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Graal, ενισχύεται με το ποσό των 110.000 ευρώ. Το ΕΚΚ είχε ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 20.000 ευρώ για το σχέδιο αυτό στο πλαίσιο του μειοψηφικού του προγράμματος.

Το «The Invisible Fight», στο οποίο συμμετέχει η ελληνική Neda Film, ενισχύεται με το ποσό των 360.000 ευρώ. Συμπαραγωγή Εσθονίας, Ελλάδος και Λεττονίας, η ταινία θα έχει γυρίσματα και στη χώρα μας. Η ανεύρεση τοποθεσιών έχει ενισχυθεί από το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ μέσω νέου προγράμματος Location Scouting Support Program.

Στην 163η συνεδρίαση του Eurimages εγκρίθηκαν 49 κινηματογραφικά σχέδια μεγάλου μήκους (ανάμεσά τους 6 ντοκιμαντέρ και 3 animation) που χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 10.816.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Καμία αλλαγή στη στάση μας από τα δημοψηφίσματα

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την προσάρτηση που διοργάνωσε...

Απολογήθηκε ο Μαγκουάιρ: «Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ περνά τη δυσκολότερη περίοδο της καριέρας...

Ρωσία: Τα πρώτα αποτελέσματα από τα δημοψηφίσματα στα ουκρανικά εδάφη

Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε τέσσερις κατεχόμενες...