Το ΕΚΚ στηρίζει το ελληνικό σινεμά

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί ο Νέος Κανονισμός Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων κινηματογραφικών σχεδίων σύμφωνα με σημερινή (Τετάρτη 28/4) ανακοίνωση του Ελληνικού Κινηματογράφου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δε, θα ακολουθήσει η δημοσίευση ενός Κανονισμού Ενίσχυσης της Προώθησης και της Διανομής όλων των ελληνικών ταινιών, τον οποίο για πρώτη φορά αποκτά το ΕΚΚ.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και των υπολοίπων προτάσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του για το 2019 και το 2020. Εξετάστηκαν 182 προτάσεις και προεγκρίθηκαν 43 οι οποίες χρηματοδοτούνται συνολικά με το πόσο των 2.520.000 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό αφορά 25 κινηματογραφικά σχέδια ταινιών μικρού μήκους, οκτώ ντοκιμαντέρ και 10 μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. Να σημειωθεί ότι οι έξι από τις ταινίες μεγάλου μήκους που προεγκρίνονται προέρχονται από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες και ότι έξι σχέδια έχουν θεματική για παιδιά ή εφήβους.

Ωστόσο, ο κύκλος των άμεσων εκκρεμοτήτων του ΕΚΚ. δεν έχει κλείσει καθώς τώρα ξεκινάει η αξιολόγηση των από τριετίας ολοκληρωμένων ταινιών, που είχαν υποβληθεί προς ενίσχυση στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ισχύοντος χρηματοδοτικού κανονισμού. Οι οριστικές ενισχύσεις των ολοκληρωμένων ταινιών θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021.

Δείτε αναλυτικό κατάλογο των προεγκρίσεων

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Λετονία: «Πρωτιά» για το κεντρώο κόμμα δείχνουν τα exit poll

Το κεντρώο κόμμα Νέα Ενότητα του πρωθυπουργού Κρισγιάνις Κάρινς...

Μισέλ: Το σαμποτάζ στο Nord Stream 2 είναι απειλή για την ΕΕ

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας...

Gazprom: Έκοψε για μία μέρα το φυσικό αέριο στην ιταλική Eni

Η ρωσική Gazprom ανέστειλε εντελώς για σήμερα τις παραδόσεις...