Το δημόσιο ευχαριστώ της Ύπατης Αρμοστείας στην Αντζελίνα Τζολί

Την κοινωνική προσφορά της Αντζελίνας Τζολί εξυμνεί για ακόμη μια φορά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες.

Με αφορμή τα 20 χρόνια που η διάσημη ηθοποιός είναι δίπλα στον Οργανισμό αλλά και τους αδύναμους όλου του κόσμου η Ύπατη Αρμοστεία έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση.

Με φωτογραφίες από τα ταξίδια της Τζολί σε όλο τον κόσμο η Ύπατη Αρμοστεία την ευχαριστεί για την στήριξη και τον αγώνα της υπέρ των προσφύγων.

«Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων υπήρξε ακούραστη υπέρμαχος των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τζολί έχει κάνει περισσότερες από 60 επισκέψεις σε όλο τον κόσμο για να συναντήσει ανθρώπους των οποίων η ζωή ξεριζώθηκε μετά από πολεμικές συρράξεις. Είμαι βαθιά ευγνώμονες για την προσφορά της στην προστασία όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του» ανέφερε το μήνυμα.

Το έργο της Ειδικής Απεσταλμένης

Στο πλαίσιο του διευρυμένου ρόλου της, η Angelina Jolie επικεντρώνεται σε μεγάλες κρίσεις που προκαλούν μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, ασκώντας πίεση και εκπροσωπώντας την Ύπατη Αρμοστεία και τον Ύπατο Αρμοστή σε διπλωματικό επίπεδο.

Συνεργάζεται επίσης με φορείς λήψης αποφάσεων πάνω σε ζητήματα παγκόσμιου εκτοπισμού. Μέσα από αυτό το έργο, έχει συμβάλει στην ουσιαστική διαδικασία εξεύρεσης λύσεων για τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Angelina Jolie εκπροσώπησε και στο παρελθόν την Ύπατη Αρμοστεία ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, από το 2001 μέχρι το 2012. Δούλεψε ακούραστα, έχοντας πραγματοποιήσει σχεδόν 60 αποστολές στο πεδίο, ασκώντας σημαντική επιρροή πάνω στα ζητήματα των προσφύγων και των εκτοπισμένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΤΧΣ: Αποφασίζει στις 2 και 3 Μαρτίου για το placement της Πειραιώς

Έτοιμο να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για...

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Όσο και να «μπαζώνει» θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετά την τοποθέτηση...