Τηλεκπαίδευση – Φίλης : Κεφαλαιώδης η αποτυχία της κας Κεραμέως με το blackout

Προβλήμα και κατά τη δεύτερη μέρα της τηλεκπαίδευσης επισημαίνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος σε ότι αφορά το χτεσινό blackout κατά στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης δηλώνει ότι θα περιμένει πρώτα να ακούσει τους ειδικούς και όχι τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ωστόσο ο κ. Φίλης σημειώνει ότι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν σε άλλες χώρες, δεν υπήρξε ολικό blackout όπως στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Το γεγονός παραμένει: Ένα -μα ένα!- καθήκον είχε η κα Κεραμέως από τον Απρίλιο, να ανοίξει με ασφάλεια τα σχολεία. Σπατάλησε αντίθετα έξι μήνες, να νομοθετεί για την ιδιωτική εκπαίδευση και να δίνει μάχες για τα συμφέροντά της. Πολλοί λίγοι πολιτικοί θα είχαν παραμείνει αγκιστρωμένοι στη θέση τους, μετά από μια τέτοια κεφαλαιώδη αποτυχία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Φίλη στο facebook έχει ως εξής:

«Από το πρωί διαπιστώνω ότι διακινείται (σε ορισμένα τουλάχιστον από τα ΜΜΕ που έχω μιλήσει με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο τηλεκπαίδευσης) το σενάριο «η Cisco είχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν φταίει η υπουργός Παιδείας»…

Πρώτα απ’ όλα από τεχνικής πλευράς θα περιμένω να διαβάσω τι ακριβώς έχει συμβεί από τους ειδικούς, όχι από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Ήδη, άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το ζήτημα και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, είχαν προειδοποιήσει από μέρες ότι θα συνέβαινε αυτό που συνέβη. Σε λίγες άλλες χώρες υπήρξαν προβλήματα, αλλά όχι ολικό «blackout». Μήπως γιατί εκεί οι αρμόδιοι δεν είχαν βάλει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι; Μήπως γιατί αυτές είχαν ενισχύει, με το ξέσπασμα της πανδημίας, το σχολικό τους δίκτυο;

Αλλά και σήμερα υπάρχουν για δεύτερη μέρα σοβαρά προβλήματα, με πολλούς εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να συνδεθούν στις τάξεις τους και να τους περιμένουν τα παιδιά αδίκως.

Επί οκτώ μήνες το υπουργείο Παιδείας έμεινε προσκολλημένο στη σύμβαση με τη Cisco, την οποία μάλιστα έχει αρνηθεί να φέρει στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση των βουλευτών. Δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη κοινοβουλευτική ιστορία, να ζητά μια σύμβαση (ακόμα και αν υποτίθεται ότι είναι χωρίς κόστος) η αντιπολίτευση και να την κρύβει σε ένα συρτάρι υπουργός. Έχουν συναίσθηση ότι το κράτος δεν είναι τσιφλίκι τους, ότι δίνουν λόγο, ότι έχουν υποχρεώσεις τόσο θεσμικές όσο και πολιτικές;

Σημειωτέον, δεν έχει ζητήσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύμβαση, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -μέχρι και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Τι ακριβώς κρύβουν; Ποιο τμήμα του περιεχομένου της; Μήπως η σύμβαση είναι… προφορική και γράφεται τώρα, ώστε να ταιριάζει στις εξελίξεις; Αφήνω κατά μέρος ότι το «δωρεάν» είναι πολύ σχετικό, όταν μια εταιρία μπορεί να αξιοποιήσει εμπορικά τα προσωπικά δεδομένα άνω του ενός εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών. Για αυτό εξάλλου ζητάει τη σύμβαση και η ΑΠΔΠΧ, για να εξετάσει αυτό το στοιχείο και όχι για να… σκοτώσει το χρόνο της.

Το γεγονός παραμένει: Ένα -μα ένα!- καθήκον είχε η κα Κεραμέως από τον Απρίλιο, να ανοίξει με ασφάλεια τα σχολεία. Σπατάλησε αντίθετα έξι μήνες, να νομοθετεί για την ιδιωτική εκπαίδευση και να δίνει μάχες για τα συμφέροντά της. Πολλοί λίγοι πολιτικοί θα είχαν παραμείνει αγκιστρωμένοι στη θέση τους, μετά από μια τέτοια κεφαλαιώδη αποτυχία».

Για το «blackout»…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Φίλης στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ισραήλ – Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ θα συνεχιστεί

Ο «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα...

Φάμελλος: «Η οπαδική βία αντί να περιορίζεται επεκτείνεται»

«Είναι τραγικό ότι η οπαδική βία αντί να περιορίζεται...