Θησαυροί της Κρήτης ταξιδεύουν στη Μασσαλία

Σε εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Mucem για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με το Mucem, από 18 Οκτωβρίου 2021 έως 7 Φεβρουαρίου 2022, παρουσιάζουν στη Μασσαλία τα δεκατρία εκθέματα που αφηγούνται την ζωή των ανθρώπων στα Χανιά της αρχαιότητας.

Το Δωμάτιο των Φίλων του Mucem, εγκαινιάζεται τιμητικά με το αφιέρωμα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, προτού ακολουθήσουν εκεί αντίστοιχες παρουσιάσεις των συλλογών άλλων σημαντικών Μουσείων της  Μεσογείου και της Ευρώπης.

Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδική έκθεση από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022 στα Χανιά στο νέο Μουσείο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,  η οποία θα φέρει σε «διάλογο» και επαφή τα ευρήματα από τις αρχαίες πόλεις των Χανίων με άλλα σύγχρονα έργα τέχνης, ιστορικά εκθέματα και αντικείμενα καθημερινής ζωής από μεγάλα Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζει αυτήν την συνέργεια ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το Mucem, η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Mucem. Σε δηλώσεις του επισημαίνει πως:  «με την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε διεθνώς την Κρήτη με εξωστρέφεια στο υψηλότερο επίπεδο. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις προστασίας, ανάδειξης και προβολής του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος της Κρήτης, ως βασικό πυλώνα για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δώδεκα παιδιά νεκρά από «μυστηριώδη ασθένεια» στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο...

«Μάξιμος Σαράφης»: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψή του

Γραπτή δήλωση μετά τη σύλληψή του εξέδωσε ο προστατευόμενος...

Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τέσσερις τάφους των φαραώ και μια μούμια

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των...