Θεσσαλονίκη καλεί Τανζανία

«Μέχρι την Τανζανια» είναι ο τίτλος ενός μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ που με την συνοδεία γνωστών καλλιτεχνών της hip hop γυρίστηκε με στόχο να τονίσει την ανάγκη για «πολιτισμική ανταλλαγή», φέρνοντας νέο κόσμο πιο κοντά σε αυτή την ιδέα.

Το ενδιαφέρον εξάλλου του όλου  εγχειρήματος είναι ότι γυρίστηκε με την συμμετοχή μαθητών Λυκείου της  Θεσσαλονίκης.

 

«Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Αφρική με τη συμμετοχή ενός λυκείου από την Θεσσαλονίκη που αντάλλαξε ζωγραφιές με ένα λύκειο στο Morogoro της Τανζανίας» αναφέρει ο σκηνοθέτης Αθανάσιος Δημόπουλος που είχε την γενική εποπτεία της ταινίας.

Στην πράξη, οι  μαθητές της Θεσσαλονίκης σχεδίασαν ζωγραφιές τις οποίες μετέφεραν  στην Τανζανία μαζί με μαρκαδόρους έτσι ώστε οι εκεί μαθητές να τους δώσουν χρώμα. Αργότερα, πίσω στη Θεσσαλονίκη, οι ζωγραφιές δόθηκαν σε ειδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο youtube και όσοι συμμετείχαν σε αυτή έμειναν έκπληκτοι από την μεγάλη απήχηση που από τις πρώτες κι όλας μέρες  είχε (το «Μέχρι Την Τανζανία» έχει κοινοποιηθεί σε περισσότερα από 500 άτομα).  

Για την δημιουργία της ταινίας που είναι μοιρασμένη σε πέντε κεφάλαια διάρκειας 10 περίπου λεπτών το καθένα,  συμμετείχαν δυο σχολεία και 14 μουσικοί.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το ντοκιμαντέρ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δένδιας: Το διεθνές δίκαιο είναι ο πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε, σήμερα Τρίτη 27...

Βαλμπουενά: «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση παρά τις δυσκολίες»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην...