Θεοχάρης: Ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου

Το μήνυμα ότι ο ελληνικός Τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITBμ τόνισε «είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι», σημειώνοντας ότι οι ημερομηνίες που δίνει είναι ενδεικτικές καθώς όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου, η Ελλάδα προσανατολίζεται να ανοίξει τις πύλες της στις 14 Μαΐου, ενώ μέχρι τότε σταδιακά θα αίρονται οι ισχύοντες περιορισμοί.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμός έδωσε το πλαίσιο της λειτουργίας αλλά και το πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι εάν πριν ταξιδέψουν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αντισώματα ή αρνητικό τεστ.

Όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως πέρσι. Μια σημαντική διαφορά είναι η χρήση rapid tests. Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως.

Όλες οι ανάγκες υγείας, νοσηλεία κ.λπ. – που σχετίζεται με το Covid – θα παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς κόστος στους τουρίστες.

Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα ισχύουν για τους τουρίστες – καμία διαφοροποίηση, καμία εξαίρεση. Η έννοια της μάσκας είναι για παράδειγμα υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους. Αυτό ισχύει για όλους.

Αναφορικά με τους εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει προτεραιοποίηση στη διαδικασία του εμβολιασμού και θα είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα θα συνεχίζονται τα συχνά τεστ για τους απασχολούμενους στην τουριστική βιομηχανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τούρκος αναλυτής – Ελλάδα και Τουρκία ζουν τη μεγαλύτερη κρίση μετά το 1974

Ο τούρκος αναλυτής Μπουνιαμίν Αϊγκιούν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα...

Τα έσοδα «ανοίγουν» παράθυρο για έκτακτο μέρισμα ανάπτυξης

Παράθυρο για τη διανομή μερίσματος σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες...