Ταϊβάν: Ψευδείς οι αναφορές για κινεζικά μαχητικά πάνω από τα Στενά

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές κινεζικών κρατικών MME ότι κινεζικά μαχητικά Su-35 πέταξαν πάνω από τα Στενά της Ταϊβάν που χωρίζουν το νησί από την Κίνα.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει πλήρη αντίληψη των δραστηριοτήτων κοντά στην Ταϊβάν και ότι θα στείλει δυνάμεις ως αντίδραση σε «εχθρικές απειλές». Την ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, πυροδότησε η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν και έφτασε μέχρι το επίπεδο των απειλών του Πεκίνου, το οποίο θεωρεί δικό του έδαφος την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν.

Ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις η Κίνα

Η προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε την πρόεδρο της αμερικανικής βουλής στην Ταϊβάν συνοδεύθηκε με ανακοίνωση του Πεκίνου για στρατιωτικές ασκήσεις σε έξι περιοχές γύρω από την Ταϊβάν το διάστημα 4 – 7 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του το κινεζικό ΥΠΕΞ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Πελόζι, επισκέφθηκε την περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας «αγνοώντας την έντονη αντίθεση και τις σοβαρές ενστάσεις της Κίνας».

Υπάρχει μία Κίνα και η Ταιβάν τμήμα της κινεζικής επικράτειας

Κάτι που χαρακτηρίζεται από το Πεκίνο «σοβαρή παραβίαση της αρχής τής μίας Κίνας και των διατάξεων των τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ. Έχει σοβαρό αντίκτυπο στα πολιτικά θεμέλια των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ και παραβιάζει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

Το κινεζικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη «υπονομεύει σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και στέλνει ένα σοβαρά λανθασμένο μήνυμα στις αυτονομιστικές δυνάμεις για την ‘ανεξαρτησία της Ταϊβάν’» και προσθέτει ότι «η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά και καταδικάζει αυστηρά αυτή την ενέργεια και έχει προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο», διαμηνύει το Πεκίνο και σημειώνει ότι «η Ταϊβάν είναι αναφαίρετο τμήμα της κινεζικής επικράτειας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα. Αυτό έχει αναγνωριστεί σαφώς από το ψήφισμα 2758 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών του 1971».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τα ντέρμπι, τα στοιχήματα και τα μηνύματα

Η ατζέντα της ημέρας: Το πολιτικό σκηνικό λίγο...

Αφουμιγκέισον

Τι επιφυλάσσει το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα διασπαστεί; Θα...

Ποια ιστορία θα μας πει;

Νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει...

«Αιματοχυσίες» δίχως νόημα

ι αλλαγές σκυτάλης στην ηγεσία κομμάτων που είναι ή...