Σύστημα ΔΙΑΣ : Σε πλήρη λειτουργία μετά το χθεσινό πανευρωπαϊκό μπλακ αουτ

Αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πανευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης συναλλαγών Target2, το οποίο δεν επέτρεπε τις διατραπεζικές μεταφορές κεφαλαίων.

Στην Ελλάδα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα ΔΙΑΣ. Δηλαδή δεν ήταν δυνατή η αποστολή εμβασμάτων από τράπεζα σε τράπεζα και η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τράπεζας άλλης από αυτήν στην οποία τηρείται ένας λογαριασμός.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στις μεταφορές κεφαλαίων εντός της ίδιας τράπεζας και στις πληρωμές με κάρτες σε POS.

Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι καταθέτες που ανησύχησαν, καθώς είτε δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από «ξένα» ΑΤΜ ή καθυστέρησε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή πίστωση της σύνταξής τους.

Το πρόβλημα τελικά επιλύθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και πλέον όλες οι συναλλαγές εκτελούνται κανονικά. Η πίστωση αρκετών συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζας της Ελλάδος μετά την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας έκανε γνωστό ότι «το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο συνεχίζει να «ψάχνεται» για το ΝΒΑ

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο προσπαθεί να κάνει το όνειρό του...

Η «αόρατη Διεθνής» της Μαφίας

Την ώρα που η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από...

EUMED9 – Η διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή

Τη σταθερή δέσμευσή τους στην εφαρμογή της Συμφωνίας των...