ΣΥΡΙΖΑ : Θετικό μέτρο η ένταξη στο 6% ΦΠΑ των live-streaming συναυλιών και παραστάσεων

Χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως θετικό μέτρο την ένταξη στον κατώτατο συντελεστή ΦΠΑ 6% των εισιτηρίων των ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών (livestreaming).

«Θετικό μέτρο που το έχουμε προτείνει εδώ και μήνες. Δεν αποτελεί παρά ένα ελάχιστο κλάσμα της ολοκληρωμένης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αντιμετώπιση σημαντικών οικονομικών ζητημάτων του Πολιτισμού» δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εδώ και τέσσερις μήνες έχει καταθέσει στη Βουλή ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση σημαντικών οικονομικών ζητημάτων του Πολιτισμού με τη μορφή σειράς τροπολογιών που αφορούν

(α) την οικονομική ενίσχυση των δημιουργών και των καλλιτεχνών μέσω των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων,

(β) την ποσόστωση μετάδοσης ελληνικών μουσικών έργων και την υποχρέωση λήψης άδειας χρήσης δικαιωμάτων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς,

(γ) το δικαίωμα δημόσιου δανεισμού από βιβλιοθήκες και

(δ) τη θέσπιση «οριζόντιου» κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ 6% για ολόκληρο τον Πολιτισμό, σε μόνιμη βάση, επεκτείνοντας το καθεστώς ΦΠΑ που είχε ήδη θεσπιστεί πριν από τις εκλογές του 2019, δηλαδή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την πώληση των βιβλίων και τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών με φυσική παρουσία (i) στα εισιτήρια των ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων (livestreaming), (ii) στα εισιτήρια κινηματογράφου, (iii) στα ηλεκτρονικά και ηχητικά βιβλία (ebooks, audiobooks), (iv) στο χαρτί και το σύνολο του κύκλου εργασιών για την παραγωγή των βιβλίων και (v) στην πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων.

»Αυτό το πληρέστατο πλέγμα αναγκαίων παρεμβάσεων που έγκαιρα καταθέσαμε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού δυστυχώς η κ. Μενδώνη δεν το δέχτηκε στη Βουλή.

»Σήμερα, με τέσσερις μήνες καθυστέρηση, η κυβέρνηση έρχεται να υιοθετήσει μόνο τον συντελεστή ΦΠΑ των εισιτηρίων των μεταδόσεων μέσω livestreaming και μάλιστα σε προσωρινή και όχι μόνιμη βάση. Είναι ένα θετικό μέτρο που το έχουμε προτείνει εδώ και μήνες, όμως από μόνο του δεν αποτελεί παρά ένα ελάχιστο κλάσμα της ολοκληρωμένης μας πρότασης.

»Καλούμε την κυβέρνηση αντί να λειτουργεί αποσπασματικά και με χρονοκαθυστέρηση, έχοντας ως στόχο μόνο την επικοινωνία, να κοιτάξει επιτέλους και την ουσία, επανεξετάζοντας την απορριπτική στάση της κ. Μενδώνη στη Βουλή απέναντι στο σύνολο των τροπολογιών που έχουμε καταθέσει, όπως οφείλαμε να κάνουμε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση απέναντι στους σκληρά δοκιμαζόμενους από την πανδημία ανθρώπους της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Δημιουργικής Οικονομίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τι αλλάζει από το 2022 σε όρια ηλικίας και συντάξεις

Δύο μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας φέρνει...

Κίνα – Ο κορωνοϊός πλήττει ξανά τη Γουχάν

Πριν ένα χρόνο η Covid-19 εξαφανίστηκε από τους δρόμους...

Δυστυχής και ευτυχής παρηγορία

Εχοντας διανύσει μία τριακονταετία σχεδόν, από το 1993, όταν...

«Εξοικονομώ» – Πότε έρχεται, ποιες δαπάνες επιδοτούνται – Αναλυτικές οδηγίες

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει τις ψηφιακές του…...