ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό «ακυρώνουν το κυβερνητικό success story»

Για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με εκτίναξη της ακρίβειας και αύξηση της φτώχειας, που «ακυρώνουν το κυβερνητικό success story», κάνουν λόγο, με κοινή δήλωσή τους, η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως, μέσα σε δύο μόλις μέρες, τα επίσημα στοιχεία «ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας»

Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της ΕΕ, όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019 – 2021».

Παράλληλα, επισημαίνουν, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021, ενώ την ίδια ώρα «η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα».

Απέναντι στο «τσουνάμι των ανατιμήσεων» σε ενέργεια και τρόφιμα, που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, «η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας», υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τονίζουν πως η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια. «Μόνη λύση, μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα