ΣΥΡΙΖΑ: Συνθήκες ασφυξίας για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα από τον πληθωρισμό

«Η νέα εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού στο 7,2% τον Φεβρουάριο, που αποτελεί ρεκόρ 26 ετών, οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και φτωχοποίησης τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες», υπογραμμίζουν στην κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

«Τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα ακολουθούν οι πολύ μεγάλες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, με αποτέλεσμα το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών κυριολεκτικά να εξανεμίζεται χωρίς να καλύπτει ούτε στοιχειώδεις ανάγκες. Η πραγματική επίπτωση στην κοινωνία, μάλιστα, είναι πολλαπλάσια επιβαρυντική σε σχέση με τα νούμερα του πληθωρισμού, γιατί απουσιάζει οποιοδήποτε δίχτυ προστασίας από την κυβέρνηση», τονίζουν και συμπληρώνουν:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη για την τραγική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες. Δεν μπορεί να είναι παρατηρητής και προστάτης των καρτέλ στην αγορά ενέργειας. Δεν μπορεί να τροφοδοτεί με τη στάση και τις επιλογές του την αισχροκέρδεια που φουντώνει καθημερινά σε βάρος της κοινωνίας».

Καταλήγοντας, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης επαναλαμβάνουν την ανάγκη για «δραστικά μέτρα τώρα» και συγκεκριμένα: «Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου», «ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, φορολόγηση των υπερκερδών και αναδιανομή τους στην κοινωνία», «μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων», «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ» και «μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που...

ΗΠΑ: Zητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει...

Νέα Αριστερά: Το όνομα, το λογότυπο και η παρουσίαση στο Σεράφειο

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το όνομα αλλά και το...