ΣΥΡΙΖΑ – Νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας – Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης Γραμματέας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε σε σώμα και αριθμεί πλέον 51 μέλη. Νέος γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ενώ παράλληλα ψηφίστηκαν και τα μέλη που θα απαρτίζουν την Γραμματεία του.

Τα μέλη που εξελέγησαν στο νέο Κεντρικό Συμβούλιο με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

Αλμπαχέι Άγγελος, Βλαχάκης Κωνσταντίνος, Γερολυμάτος Αλέξανδρος, Γεωργακοπούλου Μαρία, Γλέζος Βασίλης, Γρηγορίου Στέργιος, Ζάχαρης Λουκάς, Καββαδίας Τηλέμαχος, Κακοκέφαλου Καλλιόπη, Καραγκούνη Αρίστη, Καρδαράς Λευτέρης, Κασάπης Σπύρος, Κοκκώνης Αναστάσιος, Κόντης Σπύρος, Κοτζάι Αντιλιάν, Κρύου Ευθυμία, Λαμπαδάς Ευθύμης, Λούκας Δημήτρης, Λυγερού Βιβή, Λυκοπάντης Γιώργος, Λυτρίβη Αγγελική, Μαλάκης Αντώνης, Μανιάκα Κορίνα, Μάντζιαρης Στέργιος, Μιχαλακέα Αθηνά – Χριστίνα, Μουζάφη Δανάη, Μπαϊράμογλου Γιώργος, Μπελώνη Αγγελική, Μπλάνης Χρήστος, Ντούτση Παναγιώτα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Παντελή Κωνσταντίνα, Πάντσιος Θανάσης, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Παυλής Ανδρέας, Ρήγας Άγης, Σαλαγιάννης Δημοσθένης, Σαρρή Κατερίνα, Σκαλτσής Δημήτρης, Σκουρλέτης Νικηφόρος, Τοπαλίδης Γιάννης, Τόππος Γιώργος, Τσεφαλά Βίκυ, Τσικλιάς Φοίβος, Χονδρορίζος Σταμάτης, Χόχορας Κωνσταντίνος, Χρηστακόπουλος Πέτρος, Χρυσανθόπουλος Θύμιος, Χρυσάφης Αποστόλης.

Το βιογραφικό του νέου γραμματέα

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης είναι 29 χρονών. Μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας και από το 2010, οπότε και εισήλθε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2016. Στη συνέχεια, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στη Ξάνθη, παρακολούθησε με επιτυχία το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών». Από το 2017 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ, με θέμα την «ενίσχυση μεταλλικών κατασκευών με ινοπλισμένα πολυμερή (FRP)». Από το ίδιο έτος συμμετέχει ως ερευνητής σε πληθώρα ερευνητικών έργων, ευρωπαϊκών και εθνικών, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός. Εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όσο και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Τα φοιτητικά χρόνια

Ανέπτυξε έντονη δράση από τα φοιτητικά του χρόνια. Ενεργός στον φοιτητικό του σύλλογο μέσα από τις γραμμές του ιστορικού φοιτητικού σχήματος «Εγκέλαδος» και της Αριστερής Ενότητας. Παρών στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις εκείνου του διαστήματος και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, αλλά και στα θεσμικά όργανα διοίκησης της σχολής, στα οποία για ένα διάστημα διετέλεσε και μέλος ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Η δραστηριότητα του συνεχίζεται σήμερα στους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς των μηχανικών. Το διάστημα 2018-2019 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, παλεύοντας για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων μισθωτών μηχανικών και τεχνικών και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον τεχνικό κλάδο. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και άλλων επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων. Το 2019 εκλέχτηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, είναι μέλος και συντονιστής της μόνιμης επιτροπής Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ και έχει πλούσια δράση στην κατεύθυνση της προάσπισης του ρόλου του ΤΕΕ ως σύμβουλος της Πολιτείας και της κοινωνίας, καθώς και των συμφερόντων του τεχνικού κόσμου.

Είναι ερασιτέχνης αθλητής βόλεϊ, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τη στήριξη των αθλητικών σωματείων που αποτελούν τα κύτταρα του αθλητισμού. Παράλληλα, ως μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εργάζεται για την αναβάθμιση και την ορθή λειτουργία των αθλητικών υποδομών της Αθήνας, καθώς και για την ανάπτυξη δράσεων και εκδηλώσεων που θα φέρουν σε επαφή τους πολίτες με υψηλού επιπέδου πολιτιστικό περιεχόμενο.

Οργανωμένος στην Αριστερά και συγκεκριμένα στην νεολαία Συνασπισμού από το 2011, συμμετείχε σε όλες τις πολιτικές μάχες της γενιάς του. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή της και εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο της από το 2015. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», ενώ στις εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δώδεκα παιδιά νεκρά από «μυστηριώδη ασθένεια» στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο...

«Μάξιμος Σαράφης»: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψή του

Γραπτή δήλωση μετά τη σύλληψή του εξέδωσε ο προστατευόμενος...

Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τέσσερις τάφους των φαραώ και μια μούμια

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των...