ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ειδικό Κέντρο Υγείας) επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα  Ξανθό, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Διονύση Καλαματιανό.

Ο σκοπός της επίσκεψης, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας της Νοσηλευτικής Μονάδας, εν όψει της νέας έξαρσης της πανδημίας covid-19, «καθώς ήδη καταγράφονται εκ νέου αυξητικές τάσεις σε κρούσματα κοροναϊού, τόσο μεταξύ κρατουμένων, όσο και μεταξύ του προσωπικού στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά τις έκτακτες και κατεπείγουσες συνθήκες, δεν έχει προβεί σε ενέργειες που είναι απαραίτητες», τονίζεται στην ανακοίνωση και, συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «δεν έχει ολοκληρωθεί, ακόμα, η εφαρμογή του ΠΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή του στο ΕΣΥ και παραμένει η μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, καθώς και σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό».

Όπως είναι γνωστό, οι δομές των Καταστημάτων Κράτησης είναι υπεράριθμες σε πληθυσμό κρατουμένων και είναι υποστελεχωμένες σε ιατρονοσηλευτικό, φυλακτικό και διοικητικό προσωπικό, αναφέρεται επίσης. Και υπογραμμίζεται ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι καθώς, σε συνθήκες υπερπληθυσμού, είναι εξαιρετικά δύσκολη η τήρηση των αναγκαίων κανόνων αποστασιοποίησης για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού, ενώ και το πρόγραμμα εμβολιασμού των κρατουμένων «δεν έχει προχωρήσει  ικανοποιητικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υγειονομικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας στα Καταστήματα Κράτησης, για να προστατευθούν κρατούμενοι και υπάλληλοι.

«Πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εντός των Καταστημάτων Κράτησης, να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των Ν.Μ. στο ΕΣΥ και να ενισχυθούν σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, υγειονομικό) και υλικοτεχνική υποδομή. Για τον λόγο αυτό», αναφέρεται, «αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κρατουμένων με ορθοπεδικά και ανατομικά είδη, καθώς και με αμαξίδια μεταφοράς ασθενών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Fitch: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο...

COP28: Ο χρόνος τελείωσε, τα χειρότερα έρχονται, αν δεν δράσουμε

«Το πόρισμα του «Λάνσετ» για το 2023 επιβεβαιώνει ότι...